29.03.2024
Новини

Шахрая, який обікрав у Тернополі школярів під виглядом поліцейського, нарешті затримали

Представляючись співробітником поліції, спершу зловмисник обкрадав на території Тернополя, а опинившись під слідством, підозрюваний продовжив скоювати злочини вже в інших регіонах України. Оперативники ДВБ НПУ затримали шахрая у столиці.

Як повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України, у 2016 році поліція Тернополя отримала кілька повідомлень щодо заволодіння майном шахрайським шляхом особою, яка представлялась співробітником поліції. Злочини скоювалися в переважній більшості в парках міста відносно неповнолітніх. Чоловік підходив до підлітків, показував їм книжечку з логотипом “поліція”, запевняв, що неподалік скоєно крадіжку мобільного чи ювелірних прикрас, саме таких, як у підлітків, тому їх потрібно віддати.

Таким чином зловмисник скоїв понад десяток шахрайств. Слідчі Тернопільського відділу поліції, під процесуальним керівництвом міської прокуратури за цими фактами розпочали кримінальні провадження, восени 2016-го фігурантові оголосили про підозру. Однак на виклики до слідчого чоловік не з’являвся, на телефонні дзвінки не відповідав, за місцем мешкання не перебував. Підозрюваного оголосили у розшук.

Встановлено, що з того часу зловмисник скоїв ще низку аналогічних злочинів, переїжджаючи між Тернополем, Києвом, Запоріжжям. Продовжував представлятися поліцейським та ошукувати неповнолітніх.

Правоохоронці тричі затримували афериста у столиці, де він заволодів майном потерпілих у Подільському районі та двічі у Святошинському, на території метрополітену. Проте, щоразу за рішенням суду шахрай опинявся на волі.

Варто зазначити, що в поле зору правоохоронних органів уродженець Овруцького району Житомирщини потрапив ще 2009 році. Крадіжки, грабежі та шахрайські дії чоловік скоював, постійно видаючи себе за співробітника, на той час ще, міліції.

В рамках захисту системи, 18 травня працівники Управління з розкриття злочинів, скоєних стосовно поліцейських Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, під процесуальним керівництвом Тернопільської міської прокуратури затримали 45-річного чоловіка у Києві. Тернопільський міський суд надав дозвіл на затримання зловмисника для доставлення до суду для взяття під варту.

Санкція ч.2 ст.190 КК України, яку інкримінують затриманому, передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, у травні 2016 року від злочинних дій афериста потерпіли двоє неповнолітніх мешканців Тернополя. До 14-річних підлітків у парку «Топільче» близько 15 години підійшов незнайомець. Він представився працівником поліції та повідомив, що проводиться операція по вилученню крадених телефонів. Аферист попросив надати для перевірки мобільні телефони підлітків. Хлопці виконали його прохання. Однак псевдополіцейський, взявши до рук мобілки, відволік увагу потерпілих та втік.

Внутрішня безпека поліції затримала розшукуваного псевдополіцейського

*Внутрішня безпека поліції затримала розшукуваного псевдополіцейського* (фото, відео, коментар речника ДВБ НП України Олесі Бойко)*Представляючись співробітником поліції, зловмисник скоїв серію заволодінь чужим майном шахрайським шляхом на території Тернополя. Опинившись під слідством, підозрюваний продовжив скоювати злочини вже в інших регіонах України. Оперативники ДВБ НПУ затримали шахрая у столиці.*У 2016 році поліція Тернополя отримала кілька повідомлень щодо заволодіння майном шахрайським шляхом особою, яка представлялась співробітником поліції. Злочини скоювалися в переважній більшості в парках міста відносно неповнолітніх. Чоловік підходив до підлітків, показував їм книжечку з логотипом "поліція", запевняв, що неподалік скоєно крадіжку мобільного чи ювелірних прикрас, саме таких, як у підлітків, тому їх потрібно віддати.Таким чином зловмисник скоїв понад десяток шахрайств. Слідчі Тернопільського відділу поліції, під процесуальним керівництвом міської прокуратури за цими фактами розпочали кримінальні провадження, восени 2016-го фігурантові оголосили про підозру. Однак на виклики до слідчого чоловік не з'являвся, на телефонні дзвінки не відповідав, за місцем мешкання не перебував. Підозрюваного оголосили у розшук.Встановлено, що з того часу зловмисник скоїв ще низку аналогічних злочинів, переїжджаючи між Тернополем, Києвом, Запоріжжям. Продовжував представлятися поліцейським та ошукувати неповнолітніх.Правоохоронці тричі затримували афериста у столиці, де він заволодів майном потерпілих у Подільському районі та двічі у Святошинському, на території метрополітену. Проте, щоразу за рішенням суду шахрай опинявся на волі.Варто зазначити, що в поле зору правоохоронних органів уродженець Овруцького району Житомирщини потрапив ще 2009 році. Крадіжки, грабежі та шахрайські дії чоловік скоював, постійно видаючи себе за співробітника, на той час ще, міліції.В рамках захисту системи, 18 травня працівники Управління з розкриття злочинів, скоєних стосовно поліцейських Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, під процесуальним керівництвом Тернопільської міської прокуратури затримали 45-річного чоловіка у Києві. Тернопільський міський суд надав дозвіл на затримання зловмисника для доставлення до суду для взяття під варту.Санкція ч.2 ст.190 КК України, яку інкримінують затриманому, передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Опубліковано Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України Вівторок, 19 травня 2020 р.

 

 

Фото,відео: Олесі Бойко

Перейти до панелі інструментів