29.03.2024
Місто Новини

“Мода зміниться і товар пропаде”: біля міськради протестують працівники речових ринків

Працівники тернопільський речових ринків вийшли на пікет під міськраду близько 12.00 13 травня. Люди просять дозволити їм працювати. На акцію зібралося близько 70 людей – вони у масках, проте не дотримуються соціальної дистанції, з ними спілкується поліція діалогу. 

Серед пікетувальників – підприємці ринків “Котломонтаж”, “Оріон”, “Юмакс”, “Стандарт” та ін. 

– У нас одна вимога, ми хочемо працювати. Готові дотримуватися усі санітарних вимог, – маски, рукавички, антисептики, покупців без масок обслуговувати не будемо, – каже пікетувальниця пані Алла. 

– Хочемо, щоб міський голова почув нас, бо люди залишилися без засобів виживання, – каже пані Галина. – Бо таке відчуття, що нас ніхто не чує. 

Пані Світлана розповідає, яка торгує на ринку вже 25 років, розповідає, що через карантин у підприємців чималі збитки. Адже є сезонні товари. Хтось вклав кошти у весняний одяг та взуття, а речі не продали. 

– Ще літній сезон пропустимо, не буде можливості віддати фабрикам кошти за товар, – каже вона. – Ми ризикуємо не продати товар, бо мода і смаки постійно змінюються. Що нам тоді робити? У сусідніх Хмельницькому та Чернівцях ринки вже запрацювали. Ми можемо просто втратити покупців, які роз’їдуться по інших містах. 

Ініціативна група пішла у міськраду на переговори з міським головою. Тим часом люди чекали відповіді.

Як повідомив міський голова Сергій Надал, роботу промислових ринків поки що не дозволяють постанови Уряду України.

– Ми з підприємцями цих ринків направимо звернення до прем’єр міністра України про відновлення їх роботи із дотриманням усіх епідеміологічних вимог, – каже він (детальніше на відео – прим. ред.).

Читайте також: Дозвіл є, але підприємці ще готуються: чи варто тернополянам з 13 травня йти на продуктові ринки

Перейти до панелі інструментів