27.04.2024
Здоров’я Новини Оперативно

Шмигаль заявив, що проблем з квітневими надбавками медикам не має бути

Квітневі виплати медикам, які працюють з хворими на COVID-19, відбуватимуться через Національну службу здоров’я України і тому проблем з ними, на відміну від березневих, не має бути.

Про це повідомили під час традиційної селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусу в Офісі Президента.

Зокрема, як йдеться у повідомленні на сайті президента, Зеленський зробив зауваження щодо затримки надбавок за березень медикам, які працюють з хворими на COVID-19. Очільник уряду пояснив, що гроші були спрямовані в регіони, однак місцева влада керувалася не цьогорічною постановою Кабінету Міністрів, а документом Міністерства соціальної політики від 2003 року. Тому попри наявність коштів у регіонах виплатити їх не вдалося. Цього тижня уряд шукатиме рішення для того, щоб ці фінансові ресурси були видані медикам.

Як додав Денис Шмигаль, квітневі виплати відбуватимуться через Національну службу здоров’я України, а тому тут проблем не має бути.

Нагадаємо, уряд пообіцяв медикам, які працюють з хворими на COVID-19, нарахувати надбавки до зарплати у розмірі 300%. Як повідомили сьогодні всеукраїнські ЗМІ з посиланням на
міністра охорони здоров’я Максима Степанова, 300% окладу медпрацівникам, які лікували хворих на COVID-19, за березень у повному обсязі виплатили тільки у Полтавській області.

чит. також: Тернопільські медики, які борються з коронавірусом, отримали премії тільки від міста. Доплат від держави чекають (оновлене)

Перейти до панелі інструментів