25.04.2024
Новини Оперативно

Із 11 травня послаблять карантинні обмеження. Що запрацює в Тернополі

Карантинні обмеження будуть послаблені у Тернополі з 11 травня. На засіданні Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом вирішили: дозволити роботу підприємств, установ і організацій, визначених Постановою Кабінету Міністрів № 343 від 4 травня.

Зокрема, з 11 травня дозволили роботу магазинів непродовольчих товарів, у тому числі у приміщенні торгово-розважальних центрів, роботу салонів краси і перукарень, стоматологій, літніх майданчиків у закладах громадського харчування, закладів побутового обслуговування, діяльність адвокатів, нотаріусів, психологів.
Також з 11 травня будуть відкритими для прогулянок до двох людей або сім’ї парки, сквери, а також дитячі і спортивні майданчики, але теж з обмеженнями.

– Ми частково відновлюємо роботу ринків у Тернополі. З 13 травня у нашому місті почнуть працювати лише три продуктові ринки: Тернопільський центральний ринок, «Овочевий ринок» на вул. Шептицького і ринок «Оріон», – повідомляє міський голова Сергій Надал. – Їх адміністрація зараз готує приміщення, у тому числі встановлює захисні екрани між покупцями і продавцями, як того вимагають постанови Уряду. Промислові ринки залишаються закритими. Я хочу наголосити, що підприємці мають дозвіл на роботу від Кабінету Міністрів, однак вони самі приймають рішення працювати чи ні.

Попри відкриття підприємств діятиме й ряд заборон:
🔷 Не працюватиме громадський транспорт, навчальні заклади, не можна переміщуватися групами більше, як дві особи. Промислові ринки залишаться закритими.
🔷 Залишається обов’язковим масковий режим.
🔷 В Тернопільському міському Штабі для боротьби із коронавірусом наголошують: підприємствам, установам та організаціям потрібно буде чітко дотримуватися визначених санітарних та протиепідемічних заходів.
🔷 Для кожного виду діяльності описаний ряд вимог, які стосуються організації робочого простору з дотриманням соціальної дистанції, регулярна дезінфекція усіх поверхонь, вимірювання температури тіла.

Повний перелік підприємств, яким дозволено, а яким заборонено працювати, а також вимоги і протиепідемічні заходи, дивіться за посиланням 👉https://bit.ly/operatyvnyi_shtab

Перейти до панелі інструментів