26.04.2024
Новини Оперативно

Рік умовно дав суд інспектору з питань технагляду, що допустив службову недбалість

На Теребовлянщині вироком суду інспектора з питань технічного нагляду за будівництвом визнано винним у службовій недбалості.

Про це повідомляє прес-служба  прокуратури Тернопільської області. За її інформацією,
досудовим розслідуванням встановлено, що інспектор з питань технічного нагляду за будівництвом підприємства, належним чином не перевіривши об’єм виконаних робіт при побудові водозаборів, повідомив директора підприємства про їх повне виконання, а керівник неумисно вніс недостовірні дані до відповідних актів.

Згідно договору з Управлінням капітального будівництва Тернопільської ОДА, підприємство здійснювало у 2018 році роботи по будівництву підземних водозаборів по трьох об’єктах у Теребовлянському районі. Через неправомірні дії службовця державі заподіяна шкода у розмірі 288 тис грн, яка повністю ним відшкодована під час досудового розслідування.

Вироком суду підозрюваного визнано винним та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку тривалістю 1 рік та позбавлено права займати посади, пов’язані з проведенням технічного нагляду за будівництвом.

Перейти до панелі інструментів