29.03.2024
Місто Новини

У Тернополі «McDonald’s» призупинив роботу, а на «Епіцентр» складено адмінпротокол

На виконання рішення оперативного штабу для боротьби з коронавірусом міським відділом поліції спільно з представниками управління муніципальної інспекції здійснено перевірку торговельних мереж Тернополя щодо дотримання останніми карантинних вимог та виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів №211 від 11.03.2020 року. Про це повідомляє прес-служба міськради.

За результатами перевірок, заклад «McDonald’s» тимчасово призупинив свою роботу, а на представника Національної мережі торгових центрів «Епіцентр» у Тернополі складено адміністративний протокол за ст. 44.3 «Порушення правил щодо карантину людей». Далі протокол буде розглядатися у суді.

Представники гіпермаркету «Епіцентр» зобов’язалися здійснювати торгівлю лише товарами першої необхідності.

Щодо інших торговельних мереж міста, то перевірки триватимуть.

Коментар компанії МакДональдз щодо закриття МакДрайву в Тернополі:

«27 квітня міська влада Тернополя оголосила про припинення роботи МакДрайв у місті. На жаль, у цей важкий час одномоментне закриття ресторану завдало нам ще більші збитки через колосальні списання свіжих інгредієнтів та призвело до того, що 60 працівників ресторану пішли у простій, який повністю оплачує МакДональдз.

Рішення Уряду забороняє закладам приймати відвідувачів та дозволяє працювати тим з них, які дотримуються санітарних і протиепідемічних норм, забезпечують співробітників засобами захисту та надають адресну доставку замовлень. МакДональдз закрив для відвідування зали всіх 92 ресторанів у країні. Працюють лише лінії МакДрайву та доставка, де ми організували безконтактну видачу замовлень через кур’єра або в транспортні засоби. Це дозволяє нам дотримуватися вимог до роботи в карантин і при цьому не паралізувати повністю бізнес та давати змогу заробляти частині працівників. У той же час наша компанія щодня оплачує співробітникам за простій понад 2 млн гривень і, таким чином, утримує більше 5 тисяч родин.

Із початком карантину ми посилили і без того суворі стандарти гігієни та безпеки відповідно до визначених Урядом вимог, що дозволяє зробити обслуговування безпечним. Регулярно по всій країні наші заклади перевіряють контролюючі органи, які відзначають, що мережа слідує найвищим стандартам безпеки. Окрім того, жодних конструктивних скарг від клієнтів стосовно роботи закладу у Тернополі до нас не надходило.

Компанія МакДональдз входить у 100 найбільших платників податків в Україні. Забезпечує роботою майже 10 000 українців у своїх закладах і стільки ж у постачальників, які працюють для МакДональдз і мають змогу сьогодні утримувати себе та свої родини”.

Перейти до панелі інструментів