29.03.2024
Новини Оперативно

У чотирьох священників, причетних до Почаєва – COVID-19. Серед них – митрополит Сергій 

У чотирьох священників, причетних до Почаєва і одного диякона виявлено COVID-19. Про це повідомив під час засідання Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев.  Серед хворих – митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій (Генсицький) УПЦ МП. Він на лікуванні у Києві. 

– За даними Київського міського лабораторного центру, один священник з Почаєва і його дружина, яких ми виявили раніше, знаходяться на госпіталізації в Олександрівській лікарні м. Києва, – каже Володимир Паничев. – Тамтешні медики також підтвердили їм COVID-19, як і ми в області. Крім того, в Києві знаходиться священник Сергій – настоятель храму Віри, Надії і Любові. Ми цю інформацію передали поліції, тому що київським колегам він дав одну адресу, а як ми з’ясували, він має декілька місць проживання. Вони нам цікаві з точки зору виявлення та обстеження усіх контактних.

Загалом, у Кременецькому районі зареєстровано 58 випадків COVID-19, в тому числі 43 у Почаєві і найближих селах. На в’їздах до Почаєва облаштували блокпости, а Лавру закрили на карантин. 

Перейти до панелі інструментів