20.04.2024
Новини Оперативно

Підприємців 1-ї і 2-ї групи Тернопільської громади звільнять від сплати єдиного податку

 

Підприємців 1-ї і 2-ї групи Тернопільської міської територіальної громади звільнять від сплати єдиного податку за квітень 2020. Мова йде виключно про тих підприємців, які під час карантину не працюють.

Відповідне рішення “Про заходи підтримки суб’єктів підприємницької діяльності на період дії карантину” розглянули під час засідання виконавчого комітету 22 квітня.

– Оскільки Верховна Рада визнала ситуацію, як надзвичайну, визнано форс-мажорну ситуацію, надано цілий ряд пільг, які стосуються окремих податків і платежів, – каже міський голова Сергій Надал. – Також надано повноваження органам місцевого самоврядування встановлювати пільги із сплати єдиного податку. Враховуючи те, що в нас основна маса суб’єктів господарювання — це є платники єдиного податку першої і другої групи, які через вимушений карантин перебувають певний час без роботи, не мають можливості для заробітку — більше того, значна маса з них до цього часу сплачує орендну плату за користування приміщеннями, маємо дуже багато звернень людей, що потребують якоїсь певної підтримки, допомоги. Тому є пропозиція, користуючись тією нагодою, яку нам надав законодавець, звільнити платників єдиного податку першої і другої групи, на які поширюється обмеження, передбачені підпунктом 8 пункту 2 постанови Кабміну від 11 березня 2020 №211 від сплати податкових зобов’язань по єдиному податку за період з 1 квітня по 30 квітня 2020.

За словами міського голови, тим же рішенням виконкому встановлюють, що звільнення від сплати єдиного податку, передбачене пунктом першим цього рішення, застосовується до суб’єктів підприємницької діяльності, які до 1 липня подадуть в органи податкової служби відповідну заяву щодо застосування пільг із зазначенням виду діяльності у місці здійснення такої діяльності. Сплачені суб’єктами господарювання суми єдиного податку за квітень 2020 зараховуються органами податкової служби в рахунок майбутніх платежів.

– Мова іде виключно про тих суб’єктів господарювання, які протягом карантину припинили свою діяльність, закрили свої магазини, закрили об’єкти торгівлі чи надання послуг і не функціонували, – каже голова. – Фінансовому управлінню внести відповідні зміни у рішення міської ради від 6 червня 2019 “Про місцеві податки і збори Тернопільської міської територіальної громади” і винести на розгляд наступної сесії міської ради.

Перейти до панелі інструментів