26.04.2024
#шо_там_у_влади Новини

Прем’єр Денис Шмигаль оприлюднив стратегію виходу з карантину

У травні Україна має йти на роботу. У яких умовах, у яких нових соціальних стандартах, у яких часових рамках — це ті питання, над якими Уряд працює разом з аналітиками. Інфографіку виходу України з карантину розмістив на своїй сторінці Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

– Ми створили Раду з питань економічного розвитку України, куди ввійшли найкращі вчені та економісти зі світовими іменами, – пише керівник уряду. – Наразі спільними зусиллями ми розроблюємо стратегію виходу з карантину, яку презентуємо наступного тижня. А вже зараз готові поділитися напрацюваннями.

До початку травня, за версією Шмигаля, триватиме “Режим надзвичайної ситуації”. У цей час держава намагатиметься підтримувати соціально вразливі верстви, допомагати тим, хто залишився без роботи, а також працюватиме над забезпеченням медперсоналу.

Травень мав би бути місяцем створення робочих місць, підтримки середнього і малого бізнесу, початку роботи громадського транспорту і скороченого робочого дня.

У червні планують завершити навчальний рік, ввести нові правила для громадського транспорту, дозволити відвідувати зони відпочинку і послабити умови самоізоляції для літніх людей.

 

Перейти до панелі інструментів