29.03.2024
Новини Оперативно

Комендантської години у Тернополі не буде, проте на вихідних посилено працюватиме поліція

Комендантської години у Тернополі на вихідних не буде. Йдеться лише про суворий контроль тих карантинних заходів та обмежень, які були прийняті раніше. Таке рішення Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом. Також штаб прийняв обмеження на контрольно-пропускних пунктах на вихідні. 

– Рекомендуємо всім тернополянам на вихідні залишатися вдома, якщо є потреба нагально виїхати, то в межах двох людей на вулиці  і в транспорті, за виключенням, якщо це є сім’я, – каже міський голова. – Плюс посилені заходи патрулювання по місту, по місцях відпочинку та КПП. Попереду два вихідних, розпочинаються передвеликодні дні, люди захочуть в теплу погоду поїхати на відпочинок, на городи і дачі, плюс цвинтарі і богослужіння. Просив би поліцію працювати в тому режимі як раніше. Що стосується транспорту, то дві особи в авто – один спереду, один позаду, або може бути більша кількість пасажирів, якщо це одна сім’я. 

Керівники управління патрульної поліції та міського відділу поліції зауважили, що в такому ж посиленому режимі працювали і на минулих вихідних. 

– У цьому напрямку так і працюємо,  проводимо бесіди. Щодо тих, хто не розуміє законодавства, відповідно проводимо адмінстягнення, – каже начальник управління патрульної поліції  в Тернопільській області Богдан Шевчук. – На КПП навантаження збільшиться, особливо в суботу та неділю. У парках та скверах також буде посилена робота, як і минулого тижня будуть додаткові наряди спільно з міськвідділом поліції, Нацгварідією та іншими службами.

Нагадаємо, про додаткову карантинну рекомендацію для жителів Тернопільської області, а саме: залишатися вдома протягом вихідних – з 13:00 суботи до 6:00 понеділка, повідомив офіційний сайт президента України. Це викликало багато обурень серед тернополян. Міський голова Тернополя Сергій Надал налогошує, що є постанова кабміну, яка носить рекомедаційний характер. Під час надзвичайної ситуації в населеному пункті обмежуючі заходи має право приймати місцева комісія з ліквідації надзвичайної ситуації.

Перейти до панелі інструментів