29.03.2024
Молодь Новини Файні люди

Медзасоби зараз важливіші, ніж сукні. Тернопільські випускники допомогли лікарні

 Благодійну допомогу для інфекційного відділення міської дитячої лікарні передали батьки та учні 11-В класу Тернопільської спеціалізованої школи №3 з поглибленим вивченням іноземних мов. Для лікарні придбали 130 респіраторів та 17 настінних дозаторів для дезрозчинів. Благодійну акцію назвали «Дітям від дітей». 

Про таку добру справу повідомив у соцмережі “Фейсбук” батько учениці 11-В класу Ігор Турський. Пост набрав тисячі уподобань та поширень. 

Вражений та дуже підтримую рішення батьків і дітей випускного класу моєї доньки Вероніки школи №3. Зібрані кошти на організацію випускного вечора, а це чимала сума, використати на потреби тернопільських медиків й лікарень. Переконаний, що цей урок доброти наші діти запам‘ятають на все життя”, – написав він.

Серед батьків багато медиків

Про цю ініціативу журналістка “Терміново” поспілкувалася з класним керівником, учнями та батьками. Вони наголошують, що віддали на благодійність частину коштів, які збирали на випускний. Сподіваються, що це випускний обов’язково відбудеться, адже цього свята усі дуже чекають. Тоді й дозберуть потрібну суму. 

– Серед батьків учнів цього класу багато медиків, вони розуміють ті потреби, які зараз нагальні. Одна з мам, яка працює у лікарні, запропонувала таку ідею, батьки і діти підтримали. Та це не означає, що ми відмовляємося від випускного, він буде , – розповідає мама учениці 11-В класу Оксана Романюк.  

 Учні від початку навчального року збирали гроші на святкування у ресторані, фотосесію, фотоальбом. Частину цих коштів й відділи на благодійність. Яка це сума, просять не називати. Адже тут головне – добра справа. 

– Спершу ми хотіли перерахувати кошти на благодійний рахунок, а потім вирішили купити щось і відвезти у лікарню, – розповідає мама одного з випускників пані Ольга. – Звернулися до завідувачку дитячого інфекційного відділення і запитали, що потрібно. Вона сказала, що у них є 18 палат і потрібні дозатори для дезрозчинів, а також респіратори. Ми все це придбали і передали лікарні. 

Пишається дітьми і батьками

Класна керівниця 11-В Ольга Іщенко пишається своїм класом. Вона вдячна і батькам, і дітям за те, що вони проявили таку ініціативу.

Вчителька каже, що рішення класу її не здивувало, бо ці учні дуже інціативні і мають добрі серця. 

– Вони ще у 2014 році, коли були зовсім маленькими, допомагали Майдану, – пригадує вона. – Приносили теплі речі, продукти, батьки навіть запікали м’ясо. Ми все це пакували в ящики і передавали у пункт збору допомоги. 

Випускникам зараз нелегко

У 11-В класі дуже активні і батьки і учні, тому у період карантину не могли залишитися байдужими до потреб лікарень. Вирішили, що це буде допомога від дітей дітям, розповідає староста класу Марта Романюк. 

– Сподіваюся, що незважаючи на коронавірус і карантин у нас випускний все-таки буде, але наразі ми віддали частину коштів, щоб допомогти медикам, – каже вона. – Зараз нам усім нелегко та неспокійно. Бо не знаємо, чи буде випускний, останній дзвоник. Це ці традиції, які були роками, і випускники їх дуже чекають. 

Зараз у одинадцятикласників хвилювань багато, продовжує Марта. 

– Ми не знаємо, коли відбудеться ЗНО – в червні чи в липні, все залежатиме доки триватиме карантин, – каже вона. – А ще має відбутися пробне ЗНО, яке не встигли провести. Досить важко готуватися, бо дистанційні уроки, які проводять вчителі, не замінять живого спілкування. З репетиторами також працюємо дистанційно. Дівчата взагалі на голках. Багато хто вже підготував сукні на вечір, на вручення дипломів, на останній дзвоник і виходить, що взагалі ці три сукні можуть ніде не пригодитись.

Читайте також: Відмовилися від суконь, костюмів і зачісок. Одинадцятикласники з Великих Гаїв їдуть у подорож замість випускного

Перейти до панелі інструментів