26.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині виділять під обсервацію санаторії та готелі

На Тернопільщині перевіряють заклади, які можуть бути задіяні під обсервацію. Про це повідомляє прес-служба управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

– Кількість хворих зростає, відтак збільшується кількість контактних осіб. Аби не допустити поширення захворюваності на коронавірус, здійснюєть ряд профілактичних заходів. Майже в усіх районах області виділені приміщення медичних установ, санаторіїв чи готелів, які в майбутньому можуть бути задіяні під обсервацію, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Відповідно до переліку запропонованих органами місцевого самоврядування закладів, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області здійснили обстеження 11 об’єктів. Умови для дотримання вимог санітарного законодавства та у сфері безпечності харчових продуктів є лише у 6 закладах. А саме, у  Тернополі, в Бучацькому, Гусятинському, Зборівському, Теребовлянському, Чортківському районах.

Які саме заклади можуть бути виділені під обсервацію, у прес-службі управління Держпродспоживслужби не називають. Чи розглядають скандальний санаторії “Медобори”, де планували розмістити на обсервацію евакуйованих українців з Китаю – невідомо.

ДОВІДКА

Постановою Головного державного санітарного лікаря України затверджені «Тимчасові рекомендації щодо облаштування спеціалізованих закладів, призначених для обсервації на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19». Згідно з якими, обсервація проводиться у визначених спеціально облаштованих закладах, призначених для ізоляції та медико-санітарного спостереження за особами, які підлягають госпіталізації до обсерваторів, яким не встановлено діагноз коронавірусна хвороба (COVID-19), на строк 14 календарних днів.

*На фото об’єкт в Гусятинському районі.

Перейти до панелі інструментів