28.03.2024
Новини Оперативно

У Тернополі охоронець випадково затримав зловмисника, який вже був у розшуку

2 квітня у Тернополі співробітник Служби судової охорони затримав громадянина, який намагався втекти від працівників поліції та переховатися на прилеглій до суду території.

Наряд Служби судової охорони, який охороняв Тернопільський міськрайонний суд, помітив по монітору камер спостереження, як невідома особа перестрибнула через огорожу території суду й намагається сховатися від переслідування працівника поліції.

– Не гаючи ані секунди, капрал Служби судової охорони Євген Водяний кинувся на допомогу поліцейському переслідувати зловмисника, – розповідають на сторінці Територіального управління Служби судової охорони. – Останній на заклики співробітника Служби та поліцейського зупинитися не реагував і, перестрибнувши через огорожу судової установи, опинився на приватній території, огородженій більш високим парканом.


Розуміючи, що наступний паркан він уже подолати не встигне, зловмисник пристав на заклик капрала й зупинився, але дістав ніж і почав погрожувати співробітнику судової охорони завданням тілесних ушкоджень.

– Наш співробітник почав перемовини з правопорушником і, скориставшись послабленням його уваги, застосував прийоми рукопашного бою: вибив із його руки ніж, знешкодив та надів наручники, – йдеться далі у повідомленні. – Затриманим виявився громадянин Х., який із січня цього року перебуває у розшуку за скоєння зухвалого злочину: крадіжку, поєднану з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому.

Затриманого злочинця передано слідчо-оперативній групі й доставлено до Тернопільського міського відділу поліції. За виявлені високий професіоналізм та хоробрість під час затримання правопорушника Голова Служби судової охорони Валерій Бондар прийняв рішення заохотити капрала Євгена Водяного.

Перейти до панелі інструментів