29.03.2024
Новини Оперативно

У Тернополі вже облаштовують контрольно – пропускні пункти

На в’їздах та виїздах з Тернополя облаштовують десять контрольно – пропускних пунктів, а у самому місті за дотриманням порядку слідкуватимуть піші патрулі.

Про це повідомляє прес-служба міськради. За її інформацією, на час карантину при в’їзді до Тернополя установлено особливий режим в’їзду громадян і транспортних засобів, в разі необхідності буде проводитися санітарний огляд речей, багажу, транспортних засобів та вантажів.

Час роботи КПП лише в денну пору доби з 08.00-20.00 год, в нічний час будуть здійснювати профілактичні і протиепідемічні заходи автопатрулі.

Працівники на КПП мають право:

  • Запропонувати водію (та пасажирам) пройти температурний скринінг дистанційним інфрачервоним термометром та з’ясувати історію подорожей та причин конкретної поїздки.
  • При виявлені особи з підвищеною температурою тіла з числа іногородніх (мешканців інших регіонів) зателефонувати на телефони «ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ COVID19 МОЗ України» за одним із номерів телефонів «гарячої лінії», а також рекомендувати здійснити самоізоляцію із повідомленням місця її проведення.
  • При виявленні особи із підвищеною температурою тіла, в межах 37,1—38,0°C з числа мешканців Тернопільської міської територіальної громади (ТМТГ), рекомендувати звернутися до сімейного лікаря з врученням форми «Ознайомлення про необхідність самоізоляції» з наступною відміткою в «Журналі обліку осіб, що здійснюють проїзд через КПП №_, які підлягають самоізоляції» (з метою подальшого обліку інформації до КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» (ЦПМСД) та зателефонувати на «гарячу лінію» 098 4415981, кнопка 3.
  • При виявленні підвищеної температури тіла більше 38°C запропонувати водієві (та пасажирам) залишитися на місці до прибуття бригади екстреної медичної допомоги.

Також у повідомленні міськрада закликає тернополян поставитися з розумінням до даних вимог та дотримуватися умов тимчасового карантину. Окрім того, повідомляє, що  у Тернополі на вихідні та святкові дні буде забезпечена робота мобільних та піших спільних патрулів з числа працівників поліції, ДСНС, муніципальної інспекції в місцях відпочинку (Дальній пляж, Циганка, сквери, парки тощо)

Перейти до панелі інструментів