26.04.2024
Новини

У Монастириському районі COVID-19 діагностували у 25 осіб з медперсоналу

Станом на 18.00 29 березня у Монастириському районі інфікованих коронавірусом – 47 осіб. Про це повідомляє у Facebook заступник голови Монастириської РДА Павло Дронь.

м.Монастириська – 28,
с.Швейків – 7,
с.Ковалівка – 5 (1 летальний),
с.Горішня Слобідка – 2,
с.Долішня Слобідка – 2,
с.Бертники – 1,
с.Чехів – 1, с.Гончарівка -1.

В їх числі медперсоналу – 25 (7 лікарів, 12 медсестер, 6 мол.медсестер), 5 дітей, 2 держслужбовці, 1 священик, 1 завдитсадком.

Розпочато наступне тестування за отриманими вчора експрес-тестами. На завтра очікують ще 50 захисних костюмів.

Який поріг інфікованості коронавірусом має переступити Монастириський район, щоб нарешті були відновлені райсанепідемстанції, які були ліквідовані 8 років тому? Скільки районів мають вийти на рівень Монастириського за інфікованістю, щоб райСЕС були відновлені? Відповідей на свої запитання у МОЗ Монастириський чиновник так і не почув.

– Зараз на службі один дезінфектор на 3 райони. Він падає з ніг, – продовжує Павло Дронь. –  За день поступило сотні дзвінків щодо дезінфекції внутрішніх приміщень, під»їздів будинків тощо. Люди просять продезінфікувати ті будинки, де є люди на самоізоляції або контактні.

Булий кумедні дзвінки.

«Прошу прислати пожежну машину, щоб покропила у нас на подвір»ї, бо до мене приходила сусідка, ми стояли розмовляли і вона два рази плюнула на подвір”я!», – телефонувала літня жінка з одного з сіл.

Щоб подібних дзвінків у штаб було менше, щоб не відволікали від роботи, Павло Дронь дав загальну відповідь усім, хто його читає.

– Вчора моя дружина пошила собі маску, одягла гумові рукавиці, взяла миючі засоби, які були в квартирі і вимила перила, вікна, підвіконники, сходові клітки від 1-го поверху до 5-го, – пише чиовник. – Люди, будьте ласкаві не думати, що якщо ви приїхали з Італії і тепер на карантині, то вам вже заборонено працювати! У нас немає “inserviente”, як в Мілані!

 

Перейти до панелі інструментів