29.03.2024
Новини Оперативно

У Монастириському районі 35 інфікованих. Чого бракує лікарні?

Станом на 18.00 год. 27 березня в Монастириському районі інфікованих коронавірусом – 35 осіб:. Про це повідомляє заступник голови Монастириської РДА Павло Дронь. На своїй сторінці посадовець публікує дані оперативного штабу.

На коронавірус захворіли люди у таких населених пунктах:

м.Монастириська – 19,
с.Швейків – 7,
с.Ковалівка – 4 (1 летальний),
с.Горішня Слобідка – 2,
с.Бертники – 2,
с. Долішня слобідка – 1
В їх числі 7 лікарів, 9 медсестер, 5 мол.медсестер, 2 держслужбовці, 1 священник, 1 завдитсадком, 1 дитина.

Всього протестовано в районі 176 осіб, з них 150 медперсоналу.

– У Тернопільській міській інфекційній лікарні перебуває 4 наших інфікованих, в районній лікарні госпіталізовано 6, інші на самоізоляції, – пише Павло Дронь. – Впродовж дня в районну лікарню поступив 1 новий реанімобіль від обласного управління охорони здоров”я.

Районному оперативному штабу вдалося придбати 45 захисних костюмів для медперсоналу, а також 10 костюмів передали з Козівської районної лікарні. Плюс 2 комбінезони. Домовились про новий апарат штучної вентиляції легень. Волонтери достатньо забезпечили лікарню масками.
Є 6 кисневих балонів.

– Бракує тестів (тести є на імуноглубулін, необхідні ПЛР тести), пробірок для продовження відбору зразків у всіх контактних,- додає чиновник. – Відсутні противірусні ліки (Таміфлю, Сельтивір), жаропонижуючі (Парацетамол), антибіотики широкого спектру дії 4-го покоління.

Павло Дронь закликає уникати зайвих контактів, адже не всі контактні з хворими протестовані.

Перейти до панелі інструментів