29.03.2024
Новини Оперативно

Які дороги і тротуари ремонтуватимуть у місті цього року

Зміни в титульні списки капремонтів та реконструкції вулиць і тротуарів внесли на засіданні виконавчого комітету міськради. Зокрема, на ремонт вулиць тепер заплановано не 45 млн, а 30.  На ремонт тротуарів загальної суми не зменшували, однак додали об’єкти.

Про це йшлося на засіданні виконкому 25 березня. Доповідав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський.

– Питання про внесення змін в титульний список шляхово-мостового господарства на 2020 рік. – У зв’язку з тим, що внесені зміни в бюджет міста Тернополя, зменшена сума – капітальні видатки на вказаний вид діяльності, пропонується внести зміни в титульний список. Зокрема, зменшення вартості, яка передбачена у нас в титулі, на об’єкт вулиці Тарнавського. Добавити вул. Стецька у зв’язку з тим, що є можливість дофінансування з фонду по дотаціях на капремонт місцевого значення, є рішення про виділення коштів. Тому тут, у титульному списку, передбачаємо також нашу частку співфінансування. І передбачимо також капремонт вул. Київської за рахунок коштів інвестора, без залучення бюджетних коштів. Тому сума із 45 млн зменшилась до 30 млн 300 тис.

Як зазначено у розділі прийнятих рішень виконкому, на ремонт вул. Тарнавського, зокрема на ділянку від проспекту Злуки до вул.Київської, було передбачено 19 млн 195 тис. грн. Тепер же внесли зміни, згідно з якими на ремонт цієї ділянки передбачається, як зазначено в проектах рішень, 6 млн 695 тис. Окрім того, як випливає із того ж проекту рішення, на капремонт вулиці Стецька передбачається з бюджету 2 млн 500 грн. А інвестором, який ремонтуватиме вулицю Київську, зокрема ділянку від вул.Генерала М.Тарнавського до вул.Героїв Чорнобиля, є ПП “Матла”.

На ремонт тротуарів загальної суми не зменшували. Однак дещо підкоригували список.

– Тут сума не змінилась, – каже пан Стемковський. – Натомість розроблена проектно-кошторисна документація, що передбачає коригування вартості окремих об’єктів. Окрім того, ми добавили тут об’єкт – ремонт тротуару на вул. Довженка. Загальна сума – 10 млн.

Як зазначено у проекті рішення,  на капітальний ремонт– влаштування тротуару на ділянці вул. Довженка (від будинку №20 до заїзду прибудинкової території будинку №22), виділяють 555 тис. грн.

– У зв’язку з тим, що ми зробили тимчасову дорогу на Довженка для компенсації проїзду через Гаївський міст, є потреба влаштувати тротуар для мешканців цих будинків, – сказав міський голова.

Перейти до панелі інструментів