29.03.2024
Новини Оперативно

Понад 900 суб’єктів господарювання на Тернопільщині зупинилися на карантин лише після втручання поліції

Поліцейські продовжують вживати заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції та охорони публічної безпеки на території області. В результаті відпрацювань призупинено роботу понад 900 суб’єктів господарювання та складено два протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Впродовж минулої доби правоохоронці перевірили понад 2600 об’єктів господарювання на дотримання карантинних заходів. Поліцейські виявили магазини та кіоски, у яких здійснювалась торгівля товарами, які не є продуктами харчування або товарами першої необхідності. Роботу таких закладів припинено. За порушення правил карантину поліцейські склали два адмінпротоколи за ст.44-3 КУпАП. Недотримання обмежувальних заходів зафіксовано у Ланівцях та Тернополі. Нагадуємо, що за таке правопорушення передбачено накладання штрафу на громадян від 17 тис. до 32 тис. гривень. Для посадових осіб – штраф від 34 тис. до 170 тис. гривень.

Перевірили правоохоронці і понад 100 перевізників на дотримання правил карантину. З ними проводять профілактичну роботу, а у разі виявлення порушень – притягуватимуть до відповідальності.

Поліцейські продовжують нести службу в посиленому режимі та нагадують, що за недотримання карантинного законодавства передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Перейти до панелі інструментів