19.04.2024
Новини

Як будуть працювати у Тернополі під час карантину суд, поліція, прокуратура

Прийом громадян та певні обмеження на час дії карантину запровадили прокуратура області, міськрайонний суд, управління патрульної поліції та управління ДСНС в Тернопільській області. Про це повідомляють прес-служби установ.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня 2020 року рішенням Кабінету Міністрів України в Україні запроваджено карантин через спалах у світі короновірусу. 

“Керівництво Тернопільського міськрайонного суду звертається до відвідувачів суду пильнувати за своїм станом здоров’я, утриматися від відвідин судової установи, а також не брати участь у судових засіданнях якщо є ознаки будь-якого вірусного захворювання та дотримуватися заходів санітарно-гігієнічних норм”, – повідомляє на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук” прес-служба міськрайонного суду.

В управлінні патрульної поліції у Тернопільській області прийом громадян обмежено. Ведеться прийом лише з невідкладних питань, повідомляє прес-служба установи. А саме:

  1. Видача евакуйованого транспортного засобу;
  2. Повернення посвідчення водія відповідно до судового рішення (за умови закінчення строку дії тимчасового дозволу на право керування та за наявності судового рішення).З усіх інших питань управління патрульної поліції просить звертатися письмово або на електронну пошту ternopil1@patrol.police.gov.ua.

Вимоги щодо оформлення таких звернень зазначенні в ЗУ “Про звернення громадян”. Згідно з ст.5 цього закону, письмове звернення може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення). У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по- батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. З метою спрощення процедури оформлення письмових звернень громадян, особа може подати звернення шляхом заповнення відповідної форми (з підписом заявника), яку можна отримати на сайті Патрульної поліції України.

З метою запобігання поширенню коронавірусу COVІD-19 у прокуратурі Тернопільської області, як і загалом у всіх органах прокуратури, на час дії карантину тимчасово призупинено проведення особистого прийому та обмежено допуск до адміністративних будівель прокуратури. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області. 

Письмові звернення громадяни можуть залишати у скриньці «Для звернень», розміщеній ззовні на будівлі прокуратури Тернопільської області. З усним зверненням можна звернутись за телефоном (0352) 52 50 65 .

Про обмеження повідомляє і прес-служба управління ДСНС в Тернопільській області:

 

 

У Міграційній службі Тернопільської області призупинено особистий прийом громадян керівництвом Управління. Водночас, адміністративні послуги надають за звичним графіком.

Перейти до панелі інструментів