20.04.2024
Здоров’я Новини

У ВООЗ пояснили, як поводитись у різних ситуаціях через загрозу коронавірусу (інфографіка)

Бути уважними, мудрими, поінформованими та насторожі – у Всесвітній організації охорони здоров’я покроково розписали, як поводитись за різних обставин: якщо ви відчуваєте ознаки хвороби, якщо планували якийсь захід, якщо повернулись з-за кордону, де виявили COVID-19, і вагаєтесь, чи варто таки телефонувати до сімейного лікаря, бо почуваєтесь добре? (спойлер – варто!).

На ранок 16 березня за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1, летальний випадок) області.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 500 зразків. З початку року Центром громадського здоров’я України отримано 94 підозри про нову коронавірусну інфекцію.

Протягом дня 14 березня до Центру надійшло 12 повідомлень про підозру на COVID-19 (Черкаська 1, Волинська 1, Чернівецька 5, Рівненська 3, Київська 1, Тернопільська 1).

Нагадаємо, 16 березня 2020 року з 00 годин 00 хвилин до 00 годин 00 хвилин по 3 квітня (у ніч з 2 на 3 квітня) припиняється в’їзд на територію України для іноземців та осіб без громадянства.

Заборона на в’їзд може бути скасована чи продовжена в залежності від ситуації із поширенням коронавірусу в світі.

Головне зображення pixabay

Перейти до панелі інструментів