25.04.2024
Новини

День добровольця в Україні. У Києві відбувся багатолюдний Марш патріотів (відео)

14 березня в Україні відзначають день добровольця. Цей день встановили у 2017 році, щоб вшанувати мужність тих, хто добровільно став на захист суверенності і незалежності країни. Саме цього дня 2014 року перші добровольці попрямували на тренувальну базу у Нових Петрівцях, що під Києвом. Їхній внесок у боротьбу з ворогом важко переоцінити.

У столиці на честь вшанування добровольців 14 березня зібрався велелюдний Марш патріотів. Люди пройшли з Михайлівської площі до Банкової, де під Адміністрацією президента висловили своє бачення останніх подій в Україні, що стосується підписання Мінських угод, соціальних гарантій та загалом ситуації в країні.

Як повідомляє “Українська правда”, учасники маршу закликали президента Володимира Зеленського та його команду не йти на проведення місцевих виборів в окупованих районах Донецької та Луганської областей до повного повернення Україні контролю над державним кордоном з РФ, не погоджуватися на амністію бойовиків і на інші кроки, які, на їхню думку, суперечать національним інтересам України.

– Марш добровольців і патріотів. Багато писати не буду, ви і самі все знаєте, що відбувається в країні, – пише Сергій Притула на своїй офіційній сторінці. –  Безмежно щасливий, що побачив стільки людей, які люблять Україну і готові боронити її до останнього. А ми будемо стояти з ними пліч-о-пліч.

 

За повідомленням поліції Києва, у заході взяло участь близько п’яти тисяч осіб. Правопорушень не зафіксували.

Пропонуємо стрім Маршу з Youtube-каналу skrypin.ua

Головне фото Олени Білозерської

Перейти до панелі інструментів