29.03.2024
Економіка та фінанси Новини

На Тернопільщині найчастіше роботу шукають сільські жителі віком 40+

У перші два місяці року на Тернопільщині працевлаштували понад 4 тисячі осіб. Про це повідомляють у відділі інформації обласного центру зайнятості. Загалом цьогоріч через службу зайнятості Тернопільської області шукали роботу 21,6 тис. осіб, з них 13,2 тис. отримали статус безробітного.
За два місяці 2020 року через службу зайнятості 2,4 тис. роботодавців Тернопільщини шукали працівників на 6,9 тис. вакансій. Серед них 8 % – із заробітною платою вищою від середньої по області. У 60,3% вакансій роботодавці пропонують заробітну плату вищу від мінімальної. Також у базі даних служби зайнятості містилась інформація про 1,5 тис. пропозицій роботи, отриманих з Інтернет-ресурсів, ЗМІ, оголошень тощо. Про це повідомив директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.
На 1 березня 2020-го актуальними були 1493 вакансії, більшість з них для кваліфікованих робітників.
Найбільший попит мали: продавці, водії, трактористи, в’язальники джгутів, кухарі, швачки, перукарі, офіціанти, охоронники. Також пропонували місця праці менеджерам, бухгалтерам, артистам оркестру, інспекторам пенітенціарної системи, медсестрам. Залишається потреба у підсобниках, прибиральниках, контролерах енергонагляду та вантажниках.
У середньому по області на одне вільне робоче місце – 7 безробітних. Найважче було працевлаштуватися у Зборівському районі, де на одну вакансію 38 претендентів.
На 1 березня в області зареєстровано 10,8 тис. безробітних, серед них: 46,8% – жінки, третина – молодь віком до 35 років, 44,4% – мають вищу освіту, 61,2% – проживають у сільській місцевості.
Перейти до панелі інструментів