19.04.2024
Культура Місто Новини

“Сінема сіті” в Тернополі спробують замінити “Палацом кіно”

Поки в Тернополі не працює “Сінема сіті”, новинки кіно планують демонструвати в єдиному залі “Палацу кіно”, там вже зараз проводять підготовчі роботи. Про це повідомив заступник міського голови Тернополя з гуманітарних питань Леонід Бицюра.

На початку лютого стало відомо, що тернополяни залишились без єдиного кінотеатру, де можна було переглянути ті стрічки, що йдуть у широкому прокаті в країні та світі.

Спершу говорили про те, що кінотеатр закривають на ремонт, – і цій новині містяни зраділи. Але потім нагора вийшла інформація про непорозуміння між керівництвом ТРЦ “Подоляни” та “Сінема сіті”. Як би там не було, Тернопіль залишився без кінотеатру.

Однак допрем’єрні покази в місті не припинили. Так, 27 лютого в Тернополі відбулась презентація стрічки Михайла Іллєнка “Толока”. Провели її у “Палаці кіно”. Саме впродовж розмови з творцями фільму Леонід Бицюра спробував прояснити ситуацію із кінотеатрами міста.

– Декілька років поспіль такі зустрічі відбувалися в “Сінема сіті”. Зараз триває господарський спір між господарюючими суб’єктами (“Сінема сіті” та ТРЦ “Подоляни” – авт.), тож виходимо з того, що є: сьогодні прем’єру приймає муніципальний кінотеатр. Маємо надію на те, що вже в березні зможемо тут же на оновленому обладнанні з оновленим залом приймати регулярні кінопокази, – каже пан Бицюра. – Точно сказати ще не можу, але такі плани є.  Прокат фільму “Толока” стартує 12 березня. Зараз ми інтенсивно працюємо, щоб до того часу модернізувати обладнання “Палацу кіно”: екран, проєктор і звук.

Головне зображення pixabay

 

Перейти до панелі інструментів