19.04.2024
Новини Оперативно

Евакуйованих з Китаю повезуть на Полтавщину. У селищі Нові Санжари сутички

Евакуйованих з Китаю українців привезуть на Полтавщину у санаторій МВС у Нових Санжарах. Місцеві жителі обіцяють зробити все можливе, аби українці не потрапили у санаторій.

У селищі Нові Санжари, що на Полтавщині, сталися сутички місцевих жителів із поліцією та військовими Нацгвардії, повідомляє кореспондентка 24 каналу.

Чому місцеві хвилюються

Місцеві стверджують, що страх за здоров’я – далеко не основна причина протестів, які розпочались ще вчора. Нові Санжари – курортне селище, куди люди приїздять, щоб відпочити та підлікуватись у санаторіях. Тому місцеві бояться, що після візиту евакуйованих українців з Уханя селище набере дурної слави.

Жителі також бідкаються на відсутність будь-якої комунікації з боку влади. Мовляв, вночі, без попереджень влада просто почала звозити до селища військових. Населенню ніхто не розтлумачив про заходи безпеки, які прийняли, щоб унеможливити розповсюдження ймовірного зараження.

Як реагує влада

Наразі з протестувальниками спілкується начальник поліції Потавщини Іван Виговський, а також згодом приїде очільник області Олег Синєгубов, повідомляє УНІАН. Заступник голови Новосанжарської селищної ради Валентин Івашина разом із селянами ще вночі вийшов на протест проти “сусідства”.

Він пояснив, що обласна влада не повідомила громадян про те, що евакуйованих з Китаю українців привезуть саме в Нові Санжари, а про це стало відомо від самих медиків.

Люди зібралися, щоб убезпечити себе і свої сім’ї від інфікування. Адже розповсюдження вірусу стане можливим, якщо в нас розмістять згаданих громадян. При цьому всьому ми чудово розуміємо, що цей медичний центр перебуває в межах населеного пункту,
– сказав Валентин Івашина.

Саме тому населення висловило протест. Зауважимо, що в’їзди в Нові Санжари та Лелюхівку заблокували місцеві автомобілісти.

У разі прибуття гостей будемо палити шини, лягати під колеса, перекривати державну трасу,
– кажуть пікетувальники.

Нагадаємо, літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями зранку 20 лютого приземлився в аеропорту «Бориспіль» на дозаправлення, далі він вирушить до Харкова.

На борту перебувають 45 українців та 27 іноземців, а також екіпаж та лікарі. Зазначається, що всі здорові, повідомляє hromadske.ua.

У Міжнародному аеропорту Харкова літак з евакуйованими з Уханя розмістять на ізольованій стоянці. Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Він зазначив, що паспортний контроль та митні формальності буду виконувати біля трапу літака.

Прем’єр також закликав не піддаватися на провокації та не панікувати.

З аеропорту евакуйованих на транспорті ДСНС та під охороною поліції відвезуть до медичного центру «Нові Санжари» на Полтавщині. Там вони пробудуть на обсервації 14 днів.

Фото: Цензор. НЕТ

 

 

Перейти до панелі інструментів