19.04.2024
Новини

У тисячний раз волонтери відправили вареники на Схід бійцям (фоторепортаж)

Волонтерська спільнота “Бункер С” у Тернополі  ювілейний тисячний раз ліпили вареники для військових на Схід. Таку ініціативу розпочали ще у 2014 році і до сьогодні постійні учасники акції приходять двічі на тиждень, ліплять вареники, квасять капусту, готують моркву по-корейськи та буряк. 

– Ми подумали, що потрібно готувати страву, яку люблять всі, а це вареники з картоплею, а інколи з капустою, – розповідає волонтерка Анна Руда. – За один вечір вимішуємо 50 кг борошна. Приходять біля двадцяти дівчат і ліплять 3-4 тисячі вареників, це 15-20 відер. Також, коли Різдвяні чи Великодні свята купуємо свиню, вудимо ковбаси та шинки. Тоді від хлопців приходять фотозвіти та слова вдячності. Це нас надихає робити ще більше.

– Я вже 3 роки приходжу сюди і ліплю вареники, дуже подобається вносити маленьку частину допомоги тим, хто нас захищає, – ділиться Рома Левкович. – Звикла до цих людей, атмосфери. Приємно, що багато людей допомагають продуктами, матеріально, а ми вже своїми руками результат у вигляді гарних, смачних вареників.

Перейти до панелі інструментів