23.04.2024
Новини Оперативно

Арсен Будій, причетний до смертельної ДТП на Тернопільщині, перебуває в міжнародному розшуку

У міжнародному розшуку перебуває житель Тернопільського району – Будій Арсен Юрійович, 1996 року народження. Чоловік причетний до дорожньо-транспортної пригоди в якій загинули люди. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

11 грудня на автодорозі «Обхід м. Тернополя» поблизу с. В.Глибочок Арсен Будій, керуючи автомобілем Dacia Logan, виїхав на смугу зустрічного руху та врізався в рейсовий автобус.
В результаті удару одна жінка загинула, а семеро з травмами потрапили до лікарні.
Змоги доправити підозрюваного в суд для обрання міри запобіжного заходу поліцейські не мали, оскільки водія іномарки госпіталізували до реанімаційного відділення. Медики заявили, що чоловік у важкому стані і залишати лікувальний заклад йому небезпечно для життя. Надали лікарі і довідку про те, що стан хворого не дозволяє перебувати в умовах ІТТ чи слідчого ізолятора.

Проте 15 грудня підозрюваний в супроводі родичів покинув приміщення лікарні на інвалідному візку. Оперативники з’ясували, що втікач перетнув Державний кордон в бік Республіки Польща. Ймовірно чоловік перебуває в Італії, оскільки має документи на проживання там. Четвертого січня слідчі перекваліфікували раніше відкрите провадження на статтю 286 частина 3 ККУ – Порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб. Причина – смерть ще однієї пасажирки з автобуса. Потерпіла також вилетіла з пасажирського транспорту, потрапила до лікарні з травмами та переломом хребта. Проте її врятувати не вдалося. Жінка померла 4 січня.

На сьогодні слідчі уже отримали ухвалу суду про обрання Будію Арсену запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб. Отримали слідчі і результати судово-медичної експертизи на стан алкогольного сп’яніння підозрюваного. Згідно її результатів, водій Dacia Logan вживав спиртне. У його крові виявили 2,5 проміле алкоголю.
Наразі готуються документи в інтерпол для проведення екстрадиції. Деталі про місце перебування Будія Арсена Юрійовича можна повідомити в слідче управління ГУНП в Тернопільській області за телефонами: (067) 935-49-11 або (067) 494-82-03. Анонімність гарантують.

 

Перейти до панелі інструментів