23.04.2024
Місто Новини

Тернополяни підключаються до сіті-бота “Назар”. Як це працює

З 1 грудня у Тернополі почав працювати новий сервіс «Сіті-бот Назар». Сіті-бот сповіщає жителів міста щодо планових та аварійних відключень міських комунікацій (вода, світло, газ, опалення тощо) за вказаною адресою.

За цей час до сіті-бота підключилися понад 2000 тернополян, які отримали майже 20 000 інформаційних довідок та сповіщень. За нашими даними, у Viber-каналі Сіті-бота “Назар” станом на 30 грудня 2019 р. 25 747 підписників.

Журналістка “Терміново” перевірила, як працює сервіс.

Приводом до перевірки стали холодні батареї у квартирі. Заходимо у Viber-канал сіті-бота “Назар” і виконуємо нескладні дії.

Заявка створена 24 грудня о 15.11 год. Через декілька годин опалення з’явилось і проблема відпала. 26 грудня ввечері журналістка знайшла у дверях записку, мовляв, був слюсар з ЖЕКу. Наступного дня, за словами сусідів, з обслуговуючого підприємства знову завітали, оскільки отримали заявку про те, що в квартирі холодно. За третім разом з ЖЕКу здогадалися передзвонити і уточнити, чи актуальна заявка. Ми її відмінили і подякували за добросовісність.

Отже, Сіті-бот “Назар” працює. Тим, хто його встановив, не треба довго і часто безрезультатно видзвонювати на стаціонарний номер обслуговуючого підприємства. Електронні заявки автоматично приймають і опрацьовують в ЖЕКу. Щоправда, задля уникнення непорозумінь варто було б уточняти телефоном, який залишають в заявці, о котрій годині зручно прийняти майстра.

Крім того, сіті-бот повідомляє про всі незручності, які пов’язані з ремонтними роботами у місті чи на вулиці, про зміну руху транспорту, про відключення води чи світла.

 

Тернопільська міська рада нагадує, за допомогою сіті-бота тернополяни можуть:

– Отримати сповіщення щодо вимкнень міських комунікацій у оселі чи на вказаній вулиці;

– Автоматично повідомити про відсутність води, опалення чи світла у оселі, або виникнення будь-якої аварійної ситуації. Заявка у ту ж секунду надійде у систему сіті-боту і усі аварійно-диспетчерські служби працюватимуть над її вирішенням;

– Дізнатися актуальну інформацію щодо роботи соціальних чи муніципальних служб Тернополя, їх адреси та контактних номерів телефону;

– Оцінити роботу служб.

Із сіті-ботом уже працюють практично всі служби, які надають комунальні послуги у Тернополі.

Приєднатися до сіті-бота «Назар» можна за лінком: https://citybot.pro/citybot-nazar-ternopil

Перейти до панелі інструментів