19.04.2024
Новини Суди

Засудили чоловіка, що два роки торгував через OLX неіснуючими телефонами

Бучацький райсуд оштрафував чоловіка, що два роки продавав через OLX неіснуючі телефони. Загалом за цей час він отримав від обдурених покупців майже 166 тис. грн.

Про це йдеться у вироку Бучацького райсуду від 18 грудня. Як випливає із нього, чоловік розміщував на OLX оголошення про продаж мобільних телефонів, а коли знаходились покупці, то брав з них передоплату. “Торгував” він телефонами марок Apple IPHONE 6S, марки Apple IPHONE 7 Plus та SAMSUNG Galaxy.

Фігурант справи – безробітний, одружений, з вищою освітою. Судимий у 2018 році за шахрайство – тоді суд дав 5 років тюрми,але звільнив від відбування покарання, призначивши три роки іспитового строку.

У суді вину свою визнав, щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати, оскільки на даний час завдану потерпілим шкоду частково відшкодував. А також відмовився від дослідження доказів в судовому засіданні. Відтак суд обмежив дослідження фактичних обставин справи допитом обвинуваченого, визнавши недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

Як результат розгляду – суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні шахрайства – ч.2 190 КК та присудив 1500 грн штрафу:

“На підставі ст.70 КК України, за сукупністю кримінальних правопорушень, остаточно ОСОБА_1 визначити покарання у виді штрафу в розмірі 1700 гривень, призначене за даним вироком, та у виді п`яти років позбавлення волі, зі звільненням його згідно ст.75 КК України від відбування покарання з випробуванням протягом іспитового строку тривалістю три роки та покладенням на нього обов`язків, передбачених пунктами 1,2 ч.1 ст.76 КК України, призначене за вироком Бучацького районного суду Тернопільської області від 18 липня 2018 року, які відповідно до ч.3 ст.72 КК України виконувати самостійно”

Також суд задовольнив цивільні позова кількох потерпілих про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, у 2018 році його судили також за торгівлю неіснуючими телефонами, зокрема у 2016-2017 р.р. Окрім того, у Бучацькому та Монастириському судах, відповідно до даних Судової влади, розглядається ще дві справи про шахрайство з тим самим фігурантом.

Перейти до панелі інструментів