29.03.2024
Новини

“Зимове містечко” перевірили на безпечність. Виявили порушення

24 грудня, на Театральному майдані м. Тернополя, працівників МАФів (новорічних торговельних будинків) консультували щодо дотримання правил пожежної безпеки. Провели захід фахівці ДСНС, Національна поліція та організатори “Файного зимового містечка” – представники Туристично-Інформаційного центру Тернополя. 

– Є дуже багато деталей, нюансів над якими люди навіть не задумуються, а вони можуть спричинити небезпеку. В нас є відповідальний електрик, а відповідального пожежника особисто за “Зимове містечко” немає, адже кожен підприємець при підписанні угоди самостійно несе відповідальність за пожежну та санітарну безпеку, – розповідає Тарас Ковальчук, організатор “Зимового містечка. – В Україні є така ментальність: поки жарений півень не клюне, нічого ми не робимо. 

Такі інспекції головний турист міста називає превентивним засобом, щоб ніхто не порушував правил і свята минули спокійно та радісно. Якщо будуть порушення, то їх запишуть як приписи і передадуть у внутрішнє розпорядження.Тому до наступної перевірки, дату якої не повідомляють, щоб не було зловживань, потрібно виправити всі порушення. Якщо умови договору регулярно не будуть виконуватись, підприємцю доведеться з’їжджати з локації.

Є три можливості заїзду пожежної машини на територію: основний – для спецтехніки, пожежної та швидкої допомоги на вул. Чорновола, додатковий – вулицею Шевченка від поліції та аварійний – через пішохідну зону вул. Грушевського.

– Сьогодні, з метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, пожеж на території “Файного зимового містечка” ми провели профілактичне інспектування тимчасових споруд, – повідомляє заступник начальника Тернопільського міського відділу Управління державної служби управління з надзвичайних ситуацій Володимир Солотвінський. – Особливу увагу ми звернули на наявність газових балонів, прокладання електромережі, яка має бути здійснена за всіма правилами електроустановок.

За результатами інспекції газових балонів не виявили, а електромережа у багатьох будиночках влаштована із порушенням правил пожежної безпеки, адже знаходиться на горючих основах. Усім підприємцям, де виявлено порушення, зробили поки що зауваження.

Підготувала Юлія Вітюк

Перейти до панелі інструментів