18.04.2024
Аналітика Новини

Азартним іграм – ні, але лотереї хай будуть: що думають українці про легалізацію грального бізнесу

56% опитаних українців категорично проти легалізації грального бізнесу в Україні. Водночас половина респондентів підтримують проведення лотерей. Такі результати всеукраїнського дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

З 19 листопада по 13 грудня 2019 року КМІС в рамках Всеукраїнського дослідження «Думки і погляди населення України (Омнібус)» серед іншого вивчив думку населення України щодо легалізації грального бізнесу.

Польовий етап тривав з 1 по 12 грудня 2019 року. Опитування проводилося в 110 населених пунктах (PSU) у всіх областях України, окрім автономної республіки Крим. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюється Україною.

В результаті польового етапу було зібрано 2043 анкети.

За даними дослідження, 62% респондентів знають, що на розгляді в парламенті є одночасно кілька законопроектів щодо легалізації грального бізнесу.

Водночас на запитання “Чи підтримуєте Ви легалізацію грального бізнесу” 56 % опитаних відповіли, що повністю не підтримують. Ще 19% респондентів підтримують легалізацію азартних ігор, але за умови, що для цього будуть відведені спеціальні ігрові зони або локалізовані місця. Повністю підтримують легалізацію грального бізнесу 18%.

Респондентам ставилось питання про те, які ігри із наведеного для них списку все-таки можуть бути дозволені в Україні легально. Майже половина опитаних (50%) вважають, що це можуть бути лотереї; 22% – букмекерські ставки; 19% обрали у цьому списку казино. У відповіді на це питання 37% зазначили, що жодна із азартних ігор не може бути легалізована в Україні.

52% мешканців України ставляться негативно до того, що Президент Володимир Зеленський схвалює легалізацію грального бізнесу. Позитивне ставлення до такої ініціативи Президента – у 35% респондентів.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 12%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Перейти до панелі інструментів