29.03.2024
Мандри Новини

Храми Тернопільщини шукайте на інтерактивній карті

Інтерактивну карту “Храми Тернопільщини” розробив Благодійний фонд MagneticOne.Org спільно з  MagneticOne Municipal Technologies. В рамках проекту створено публічний картографічний веб-додаток, який відображає розташування усіх храмів Тернопільщини на одній електронній карті та доступний із будь якого пристрою підключеного до мережі Інтернет. Ресурс спрямовує фокус уваги до розвитку туризму області, проблем сакральної архітектури не лише регіону, але й України в цілому.

– Сакральний туризм на території Тернопільської області є одним із провідних за кількістю туристів. Останнім часом зростає зацікавленість у нових екскурсійних маршрутах, формуванні спеціалізованих турів із залученням нових об’єктів культурно-історичних  ресурсів. Одним із таких ресурсів є церковна дерев’яна та мурована архітектура, яка несе відбиток традиційної культури етносу, – зазначають розробники карти. – Тому вивчення сакральних пам’яток народної архітектури  є важливим як для патріотичного виховання, так і для розвитку культури, пізнання інших культур та етносів, формування міжетнічної та міжрелігійної толерантності, як основи для уникнення соціально-культурних протиріч у майбутньому.

На карті зображено інформацію про всі храми: церкви, собори, каплиці,  монастирі, синагоги, що розташовані в межах Тернопільської області.

Проект орієнтований на поціновувачів архітектури та усіх зацікавлених людей, які хочуть отримувати знання з історії, шляхом використання інтерактивних технологій – школярів, студентської молоді, туристів.

Перейти на інтерактивну карту “Храми Тернопільщини

Програма «Інтерактивна карта храмів Тернопільщини» реалізовується відповідно до наказу Управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей від 19.06.2019р. №35-од «Про переможців конкурсу проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства на 2019 рік”.

Читайте також: Втрачені замки, палаци, ратуші, церкви, костели Тернопілля можна знайти на інтерактивній карті

На Тернопільщині є дерев’яні церкви, яким сотні років. Їх можна знайти на інтерактивній карті

Перейти до панелі інструментів