29.03.2024
Жінки Новини

Бабуся збирає милостиню на вул. Чорновола. Хто знає стареньку?

Цю бабусю можна зустріти останніми днями в обідню пору на оновленій вул. Чорновола у Тернополі. Вона просить у перехожих хоча б гривню. Розповідає, що це на харчування паралізованій жінці, яка живе у неї вдома. 

– Дівчатка, будьте добрі, для паралізованої людини 1 гривню, – просить старенька. 

Більшість людей байдуже минають бабусю, навіть не вслухаються, що вона каже. Кожному, хто дає гроші, жінка щиро дякує. Якщо це більше гривні, ледь не плаче, каже що аж забагато. 

Бабуся майже не бачить, не чує, тому поспілкуватися з нею складно. Вона представилась Мілею Дмитрівною. Скаржиться на погане здоров’я, каже, що часто крутиться голова. 

– Мені йде 105-й рік, – розповіла журналістці “Терміново” пані Міля. – Я маю у вусі апарат, дома все чую, а тут гамір і не чути нічого. 

Розповідає старенька про паралізовану жінку, – саме на харчування для неї збирає гроші. 

– Мій чоловік помер, я взяла її на свою шию, її паралізовану викинули з хати без нічого, – каже вона. – Йду куплю молока, кусочок хліба, бо їсти хоче… Вона постійно хоче м’яса, куплю їй тушонку, хліба намащу, кави і так… 

Прізвища Емілії Дмитрівни та її адреси дізнатися на вдалося, бо старенька просто нічого не чула. А без цих даних неможливо з’ясувати, чи перебуває вона на обліку у соцслужбах і чи хтось нею опікується. 

Про 105-річну бабусю та її проблеми журналістка “Терміново” повідомила начальника управління соціальної політики міськради Володимира Сулиму. Він сказав, що не чув про таку тернополянку, але дасть доручення працівникам управління знайти її  і з’ясувати її життєві обставини. 

Якщо вам відомо, хто ця жінка, пишіть у коментарях. І не минайте стареньку, якщо зустрінете на вулиці, дайте декілька гривень або придбайте щось з харчів.

Перейти до панелі інструментів