19.04.2024
Новини Соціальні проблеми

Ситуацію навколо гаражного кооперативу “Аляска-авто” вивчатиме комісія обласної ради

Проблема гаражного кооперативу «Аляска-авто», про яку неодноразово писали журналісти «Терміново», триває восьмий рік. Власники гаражів кажуть, за цей час 5,75 га землі, на яких розміщені 1340 гаражів,  намагаються у них забрати усілякими способами.

10 грудня представники ініціативної групи завітали на сесію обласної ради, аби викласти проблему депутатському корпусу.

  • У 2019 році, завдяки зусиллям власників гаражів і облдержадміністрації, нам ця ділянка була виділена, – звернувся до присутніх представник ініціативної групи Михайло Малкуш. – Першим розпорядженням голови ОДА №333 була повернута облдержадміністрації, а другим, за номером 355, виділена гаражному кооперативу «Аляска-авто» з подальшим розподілом між членами кооперативу земельних ділянок під гаражами.

Люди припускають, що представники бізнесових структур роблять все для того, щоб вони цю землю не отримали. Наголошують, що ділянка була облаштована в 1996-1997 роках заводом «Сатурн» за цільові внески власників гаражів, в подальшому утримувалась за рахунок їхніх коштів, сплачених за надання послуг з автостоянки. Вона не використовувалась жодного дня, згідно з цільовим призначенням, для будівництва. На ній не проводили будівництво складських, виробничих, адміністративних та інших приміщень і споруд.

Земля передавалась підприємствам Тернопільського державного науково-технічного підприємства «Промінь», недержавним структурам (ТОВ «Наталі», КП «Тернопільбудінвестзамовник»).

  • Складається враження, що органи, які проводять реєстрацію, – Держгеокадастр, державні реєстратори – за чиєюсь вказівкою проводять маніпуляції з перереєстрацією та внесенням змін в реєстрі без відповідного пакету документів, передбаченого законодавством, – каже Михайло Малкуш. – Керівництво «Променя» та владні структури спеціально не приймали і не збираються приймати законне рішення, чим створюють конфліктну ситуацію між підприємствами і власниками гаражів.

Власники гаражів вважають, що гаражі знаходяться на ділянці законно, мають законні підстави для отримання земельних ділянок у власність згідно з Конституцією України, земельного кодексу України та інших законодавчих актів.

  • Ми просимо обласну раду створити комісію зі всіх зацікавлених сторін, яка б перевірила на місці правдивість викладених фактів, – говорить Михайло Малкуш. – Впевнилась у тому, що дану земельну ділянку ніколи не використовували для будівництва підприємств, прийняла законне рішення і поставила крапку у цій штучно створеній Тернопільською міською радою в 2012 році проблемі.

Депутати обласної ради вислухали звернення і підтримали рішення створити комісію, яка детально вивчить ситуацію. Журналісти “Терміново” продовжують відстежувати долю гаражного кооперативу.

Читайте також: Кому має належати земля під гаражами на “Алясці” – людям чи Укроборонпрому?

Восьмий апеляційний суд відсудив у Тернопільської облдержадміністрації землі Укроборонпрому

 

Перейти до панелі інструментів