29.03.2024
Новини Оперативно Політика

«Ми не розуміємо, що відбуватиметься в Парижі». Що вимагали мітингувальники під стінами Тернопільської ОДА

Близько двох сотень учасників зібрала Попереджувальна акція «Червоні лінії для Зеленського», яка відбулася 9 грудня під стінами Тернопільської ОДА. У ній взяли участь представники політичних партій та громадських організацій, які вважають за потрібне попередити президента України про неможливість капітуляції під час зустрічі у нормандському форматі, яка відбувається сьогодні у Парижі.

Зустріч у Парижі за участю президентів України Володимира Зеленського, Росії Володимира Путіна, Франції Емануеля Макрона та федеральної канцлерки Німеччини Ангели Меркель відбувається вперше за три роки. Лідери чотирьох європейських держав мають намір зрушити з мертвої точки мінські домовленості. Крім того, у Парижі вперше віч-на-віч Зеленський зустрінеться з Путіним.

У Києві акція 8 грудня зібрала, за оцінками поліції, понад 8 тисяч учасників, дві тисячі людей ночували на Банковій під Офісом президента. Вдень там знову людно.

Мирні і попереджувальні акції відбуваються у деяких містах України, в тому числі й у Тернополі. До всіх, хто не розуміє, чого сюди прийшли, звернулася голова  ГО «ВО учасників АТО Галичини» Ружена Волянська.

  • Ми не розуміємо на сьогоднішній день, що і як буде відбуватися в Парижі, – каже Ружена Волянська. – Адже анонсування відкритості і повна недемострація документа, за яким буде обговорюватися ця нормандська зустріч і що буде підписано як наслідок, ми з вами на сьогоднішній день цього не знаємо. Ми про це дізнаємося вже тоді, коли вже буде це вирішено.

  • Ми зараз бачимо провальну національну і міжнародну політику, – вважає представник ВО «Свобода» Василь Чашка. –  На мою суб’єктивну думку, це є повна не компетенція цієї зеленої влади. І якщо завтра будуть підписані , я особисто буду лобіювати недовіру голові обласної держадміністрації Ігорю Сопелю.
  • Хіба б ми виходили сьогодні на майдан, якби ми останні пів року бачили чіткі зусилля президента Зеленського в плані затягування удавки на шиї Росії, – каже екс-нардеп від БПП Тарас Юрик. – В плані посилених санкцій до Росії, в плані агресивної міжнародної політики, дипломатії, яка би призводила до того, що Росії все гірше, гірше і гірше. Бо всі ми розуміємо, що Росія піде на поступки лише тоді, коли в них не залишиться можливості вибору.

  • Путін – це людина (чи не людина), яка найцинічніше, що зробила з людьми, – це «Норд-Ост» і Беслан, коли були отруєні люди. Я вважаю, що з цією людиною неможливо домовлятися, – говорить волонтер Василь Конько. – Це людина цинічна, це – потвора, яка хоче нам нав’язати свої правила, щоб наші діти, наша молодь були батраками. Я вважаю, з ним неможливо домовитися, і хочу, щоб це усвідомив президент.

Перейти до панелі інструментів