28.03.2024
Новини Оперативно

У Тернополі затримали двох наркоторговців

Оперативники  управління протидії наркозлочинності затримали двох жителів обласного центру, які розповсюджували заборонені речовини.
Раніше судимий тернополянин потрапив у поле зору правоохоронців за торгівлю марихуаною. Незаконною діяльністю почав займатися після того, як закінчився судовий іспитовий термін за аналогічні правопорушення.
Оперативники почали документувати незаконну діяльність тридцятидев’ятирічного чоловіка з вересня. У день зустрічі із покупцями підозрюваного піймали працівники патрульної поліції і при поверхневому огляді вилучили у нього близько двохсот грам забороненої сировини.
Під час слідства стало відомо, що за грам марихуани тернополянин просив 250 гривень. Серед клієнтів лише перевірені особи. Чоловіка затримали. Йому оголосили підозру відповідно до статті 307 частина 2 ККУ з правом внесення застави в розмірі 96 тисяч гривень. Рішення суду місцевий мешканець очікуватиме дома, оскільки оплатив необхідну суму.
Ще одного наркоторговця затримали оперативники 28 листопада. Чоловік, перебуваючи на замісній терапії, продавав наркотики. За словами Михайла Димиди, начальника управління протидії наркозлочинності в Тернопільській області, підозрюваний – ін’єкційний наркоман, 1988 року народження.
Чоловік отримував метадон з метою лікування наркозалежності. Проте використовував лише частину ліків, а іншу продавав. За таблетку метадону просив 100 гривень.
Під час проведення санкціонованого обшуку під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури у тернополянина вилучили наркотики та ймовірно підроблені рецептурні бланки на димедрол та соннат. Ці препарати чоловік також реалізовував наркозалежним особам. Тернополянин раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та збут наркотиків.
“Підприємця” затримали. Йому оголосили підозру за двома статтями кримінального кодексу України: 307 частина 1 та 321 частина 1. Обрали тернополянину і запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення 160 тисяч гривень застави.
Оперативники встановлюють осіб, які користувалися послугами обидвох тернополян, а також встановлюють шляхи отримання ними заборонених речовин.

 

Перейти до панелі інструментів