29.03.2024
Анонс Жінки Новини

Інсталяція із 600-т пар туфель. Чому тернополянок закликають приносити взуття на Театральний майдан

Тернопільська волонтерка Яна Шкуратова 3 грудня, у вівторок, о 13.00, запрошує тернополянок зробити інсталяцію з туфель на Театральному майдані.

  • Коли я дізналась що кожного року близько 600 жінок гине від ґендерно-зумовленого або домашнього насильства – була шокована, – пише Яна Шкуратова на своїй сторінці у соцмережі. – І з того часу мене не полишало бажання візуалізувати якось масштаб цієї проблеми, щоб якомога більше людей почули, побачили цю страшну статистику і об’єднались, щоб разом протидіяти та попереджати такі випадки.

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» пані Яна запрошує жінок принести на Театральний майдан взуття, яке вони не носять.

  • Моя ідея наступна: у рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”, а саме 3 грудня 2019 року о 13.00 на центральній прощі міста Тернопіль зробити інсталяцію зі 600 пар жіночих туфель, – додає організаторка. – Так, так… саме така кількість… І це не просто суха цифра в загальній статистиці… кожна з цих жінок для когось мама, для когось донька, сестра, бабуся, подруга…

За словами ініціаторки флешмобу, в Україні на початку грудня другий рік поспіль відзначають #ЩедрийВівторок – це день, коли кожен робить добру справу чи долучається до благодійності.

Жінок закликають принести на Майдан взуття, яке вони не носять, можна й не одну пару, потім його передадуть у соціальний гардероб «Одежина» для людей, які мають у ньому потребу.

 

Перейти до панелі інструментів