29.03.2024
Анонс Новини

Тернополян запрошують безкоштовно переглянути фільми про російсько-українську війну

Тиждень кінопоказу присвятили до Дня Збройних Сил України. З 29 листопада по 05 грудня в “Палаці кіно”, що на вул. І.Франка, 8, покажуть документальні фільми про події на фронті під час проведення АТО/ООС, про мужність та героїзм наших захисників.

Кінопокази проводять за підтримки Міжнародного продюсерського центру “ФОРТ-ПОСТ”.  Вхід вільний.

Програма кінопоказів і анотації до фільмів:

30.11, субота, 13.00 – фільм “Перехрестя Балу”. Картина відображає події лютого 2015 року на ключовому блокпосту на Дебальцівському напрямку, а у її центрі – долі чотирьох українських воїнів, які разом з іншими бійцями героїчно тримали оборону. Стрічка присвячена світлій пам’яті капітана Ільгара Багірова (Балу), капітана (посмертно) В’ячеслава Семенова – командира відряджених на блокпост прикордонників, а також усіх захисників України, які полягли у боротьбі за незалежність та цілісність Батьківщини.

1.12, неділя, 18.00 – “Одесити на Донбасі”. Головні герої фільму – одесити, які брали участь у бойових діях в зоні АТО. Усі вони дуже різні, й причини поїхати на фронт у кожного свої. У кожного своя «військова історія»: хтось отримав тяжкі моральні та фізичні травми, а комусь навіть вдалося знайти в пережитих труднощах додаткову мотивацію для життя і творчості. Хтось готовий повернутися в зону АТО і продовжувати боротьбу, а комусь ніколи більше не побачити рідне місто. Деякі герої, які повернулися до мирного життя, зрозуміли, що війна для них, як і для країни, ще не закінчена. Тому що «свої» іноді можуть бути не менш жорстокими, ніж «чужі».

2.12, понеділок, 16.00 – “На Схід”. Кілька разів на місяць Андрій сідає у потяг і їде на війну… Це подорож на фронт — Андрій везе танкістам і артилерії систему наведення, яку сам сконструював. Водночас — це подорож в минуле. Андрій, тоді звичайний цивільний хлопець, брав участь в обороні Луганського та Донецького літовищ. Був тяжко поранений, і боротьба за незалежність країни стала метою його життя. Але життя його навіки пов’язане з тією частиною нашої країни, куди він і прямує — НА СХІД.

3.12, вівторок, 16.00 – “Вибір”. Історія українського моряка, контрадмірала Миколу Жибарєва, який стояв біля витоків формування молодого украінського Флоту, очоливши повстання на СКР-112 у 1992 році. Під час кримських подій 2014 року вони разом із молодшим сином вирішили залишитись служити Україні. Натомість старший син перейшов на сторону ворога…

4.12, середа, 16.00 – “Заміновані вірністю”. Вихована війною і втратами аж трьох господарів, у Вінниці живе вівчарка Баді – вона й стала головною героїнею стрічки «Заміновані вірністю». Фільм про легендарну фронтову вівчарку, яка стала оберегом та символом вірності для захисників незалежної України. Це зворушлива до сліз історія, де чотирилапий боєць став провідником в історії бойових побратимів – перших добровольців.

5.12, четвер, 16.00 – “Луганський форпост”. Документальний фільм «Луганський форпост» присвячений чотиримісячній операції українських військ з оборони Луганського аеропорту влітку 2014 року. Стрічка не обмежується лише подіями довкола летовища. Територія аеропорту була лиш форпостом, що дозволяв проводити масштабну операцію довкола Луганська, саме таким був задум — звільнити і одночасно вберегти місто від руйнувань. У кінокартині також показані захоплення адмінбудівель у самому Луганську та перехід міста до рук проросійської влади, оповідається про початок облоги самого аеропорту та про трагедію збитого ІЛ-76 і загибель 49 десантників.

 

 

 

Перейти до панелі інструментів