18.04.2024
Новини Суди

Тернополянка, яка виманила у співробітниці золота на 100 тисяч, заплатить 850 грн штрафу

 

850 гривень штрафу заплатить екс-працівниця одного із тернопільських готелів, що взяла у співробітниці почистити золота на 100 тис. та з ними і зникла. Жінка повернула наразі більшу частину із суми збитків, решту зобов’язалась віддати до 1 березня.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 21 листопада.
Інцидент, як зазначено у ньому, трапився ще у червні. А затримали жінку, як повідомляли правоохоронці, у вересні. За їхньою інформацією, фігурантка справи запропонувала співробітниці почистити золото за символічну ціну, а власниця коштовностей погодилася. Наступного дня вона принесла двадцять ювелірних прикрас і передала їх співробітниці . Після цього жінка щезла. Прочекавши понад місяць, тернополянка звернулася за допомогою до поліції. Проведеними слідчо-оперативними заходами стало відомо, що до шахрайства причетна раніше судима за крадіжки 29-річна мешканка обласного центру.

Як випливає із вироку, обвинувачена та потерпіла уклали угоду про примирення, за умовами якої обвинувачена визнає свою вину у вчиненні шахрайства та отримує покарання у вигляді 850 грн штрафу. Також в угоді сторони обумовили обов’язок обвинуваченої відшкодувати потерпілій до 1 березня 34 тис. 500 грн (зникнувши із чужим золотом, вона завдала потерпілій шкоди на 100 тис. 734 грн, з яких 74 тис. 550 грн уже відшкодувала).

Фігурантка справи – уродженка Підволочиська. Несудима відповідно до ст. 89 КК “Строки погашення судимості”.

21 листопада Тернопільський міськрайонний суд вищезгадану угоду затвердив, визнав жінку винуватою у вчиненні шахрайства та присудив обумовлене в угоді покарання у вигляді штрафу.
Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Перейти до панелі інструментів