26.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині виявили фальсифіковані молочні продукти (перелік виробників)

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській  області, проводячи заходи державного нагляду (контролю) у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах області, відібрали молочні харчові продукти для вивчення ситуації щодо фальсифікації.

У частині досліджених продуктів у регіональній державній лабораторії виявили невідповідності.

За жирнокислотним складом не відповідає жирнокислотному складу молочного жиру продукція наступних виробників:

– масло солодковершкове селянське 73% “Багатий хутір”, ТОВ “Брусилівський маслозавод” (смт. Брусилів, Житомирська область) — експертні висновки №003415 д.к./19 та №003416 д.к./19 від 15.11.2019 р.;

– масло вершкове селянське 73,5% “Добро”, ПП “Теребовлянський молокозавод” (м. Теребовля, Тернопільська область) – експертні висновки №003431 д.к./19 від 19.11.2019 р., №003432 д.к./19 та №003458 д.к./19 від 21.11.2019 р.;

– сметана 21% жиру “Добро”, ПП “Теребовлянський молокозавод” (м. Теребовля, Тернопільська область) — експертні висновки №003433 д.к./19  та №003458 д.к./19 від 21.11.2019 р.;

– масло солодковершкове селянське 72,5%, ТОВ “Бімол” (м. Березне, Рівненська область) — експертний висновок №003436 д.к./19 від 22.11.2019 р.;

– масло вершкове, ТОВ “Івано-Франківський міськмолокозавод” – експертний висновок №003453 д.к./19 від 25.11.2019 р.;

– сметана 21%, ТОВ “Івано-Франківський міськмолокозавод” – експертний висновок №003459 д.к./19 від 26.11.2019 р.

Державні ветеринарні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській  області вживають заходів, щоб не допустити подальшої реалізації фальсифікованої продукції та притягнення до відповідальності причетних осіб.

Довідково: для виробництва вершкового масла не дозволено застосовувати будь-які жири та вершки, окрім тих, що отримані з коров’ячого молока та продуктів його перероблення, тому продукція, яка складається з молочно-рослинного жиру є спредом або жировою сумішшю.

Перейти до панелі інструментів