29.03.2024
Новини Оперативно

У Тернополі “соцпрацівниця” видурила в пенсіонерки чималу суму грошей

Невідома представилася працівником Тернопільської міської ради та видурила у пенсіонерки більше тринадцяти тисяч гривень. Про шахрайство місцева мешканка повідомила у поліцію.

За попередньою інформацією, потерпіла – тернополянка 1933 року народження. Жінка вийшла до магазину по продукти. Коли поверталася, до неї підійшла незнайомка, представилася представником органів місцевого самоврядування. Спілкувалася вона російською мовою, повідомляють в ГУ НП в Тернопільській області.

Невідома повідомила, що саме йшла до пенсіонерки, аби видати соціальну допомогу. Літня жінка запросила співрозмовницю до квартири. Остання заявила, що гроші перекине на електронний гаманець і потрібно, аби пенсіонерка дала картку та сказала пін-код, щоб та зняла гроші і принесла готівку.

Бабуся віддала незнайомці картку. Після цього “соцпрацівниця” заявила, що ми увійшли в євросоюз і гроші потрібно обміняти на євро по курсу один до одного. Пенсіонерка погодилася і дала 3500 гривень, а натомість отримала вісім сувенірних купюр по 50 євро. Через проблеми із зором підміну помітила не одразу.

Шахрайка пішла, забравши банківську картку з якої зняла згодом ще 10 тисяч гривень. Що стала жертвою злочину пенсіонерка дізналася за деякий час. Про злочин повідомила на лінію “102”. Даний факт правоохоронці внесли в ЄРДР відповідно до статті 190 частина 2 ККУ. Триває слідство.

Перейти до панелі інструментів