20.04.2024
Історична спадщина Мандри Новини

Найцікавіші туристичні  локації Тернопілля показали з висоти пташиного польоту

Відеопроект про сакральні та природні пам’ятки Тернопільщини “Відкрий Тернопілля” реалізувало управління туризму Тернопільської облдержадміністрації.

Це перший і єдиний серійний контент про туристичний потенціал області, розповідає начальник управління туризму Тернопільської облдержадміністрації Ростислав Яцків. 

– На інвестиційному форумі у травні 2019 року між Тернопільською облдержадміністрацією та ТМ “Тернопільське” була підписана угода щодо промоції туристичних об’єктів області, – розповідає він. – Зокрема, “ТМ Тернопільське” спільно із одним із місцевих телеканалів зробили відеопроект про замки Тернопільської області. Таких кліпів має бути близько 50. Коли ми переглянули орієнтовний перелік запланованих замків, то зрозуміли, що там нема сакральних, природних пам’яток та інших цікавих туристичних локацій. Тому опираючись на рекомендації компаній, які займаються трансляцією, ми вирішили замовити серію відеоматеріалів, які б композиційно доповнювали попередні. Узгодили перелік об’єктів, визначили формат та хронометраж і почали працювати. Окрім церков, синагог області, у нас є відео Бучацької ратуші, травертинових скель у Рукомиші, Джуринського водоспаду, Дністровського каньйону, пам’яток Чорткова… Матеріали знімали і монтували впродовж 6 місяців. Зараз ведеться переформатування у вертикальний режим і проводиться трансляція на телеканалі.

Увесь проект “Відкрий Тернопілля”, а це більше 45 відео (зйомки, монтаж, форматування, трансляція) коштує 150 000 грн, додає Ростислав Яцків. Фінансування здійснюється з “Програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2016-2020 роки”.

Відкрита презентація відео на загал відбудеться на  “Туристичному форумі Тернопілля” 27-28 листопада 2019 року.


Чортків – велика історія у малих спорудах.

Перейти до панелі інструментів