28.03.2024
Новини

Які документи потрібні, щоб квартиру відключили від централізованого опалення

Подати документи на відключення квартири від системи централізованого опалення чи гарячого водопостачання можуть тернополяни у випадку, якщо квартира знаходиться у житловому будинку, який включено до Переліку багатоквартирних будинків, у яких не менше як половина квартир та нежитлових приміщень відокремлена (відключена) від систем (мереж) центрального опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води. Такий список розміщено на офіційному веб-сайті міської ради.

Власник(-и) можуть звертатися особисто чи через уповноважену особу за довіреністю в Центр надання адміністративних послуг (вул.Острозького, 6 тел. 40-41-94). із заявою, до якої долучається:

– копія документа, що засвідчує право власності на об’єкт нерухомого майна.

– копія паспорта власника/власників квартири/нежитлового приміщення.

– копія документа, що підтверджує зміну прізвища (імені).

Заява про відокремлення (відключення) квартири чи нежитлового приміщення багатоквартирного будинку від ЦО та ГВП передається на розгляд Комісії.

Комісія на найближчому засіданні розглядає заяву та надає заявникові рекомендації щодо можливих варіантів влаштування системи індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні та щодо збору вихідних даних і технічних умов для виготовлення відповідної проєктної документації. Витяг із протоколу Комісії з результатами розгляду звернення надається заявникові.

Для відокремлення (відключення) квартири чи нежитлового приміщення власник забезпечує розроблення проєкту відокремлення (відключення) квартири чи нежитлового приміщення від централізованого опалення та гарячого водопостачання, який виготовляється відповідно до державних будівельних норм і правил та має забезпечити ізоляцію транзитних стояків, а також, у разі потреби, перенесення транзитних стояків.

За потреби, власник забезпечує виготовлення проєкту встановлення системи індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні, виготовленого відповідно до державних будівельних норм і правил.

Зі списком сертифікованих спеціалістів для виготовлення відповідної проєктної документації з дотриманням всіх нормативних документів та діючих державних будівельних норм і правил можна ознайомитись за наступними посиланнями:

·         Реєстр атестованих осіб

·         Інженери-проектувальники

Додатково інформуємо, що відокремлення (відключення) квартири чи нежитлового приміщення від ЦО та ГВП здійснюється у міжопалювальний період не пізніше ніж 01 жовтня у спосіб, що не перешкоджає постачанню теплової енергії та гарячої води до інших квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, приєднаних до централізованого опалення та гарячого водопостачання (далі – ЦО І ГВП) .

Окрім того зазначаємо, що для виконання робіт із відокремлення (відключення) від централізованого опалення та гарячого водопостачання власник (власники) квартири чи нежитлового приміщення повідомляє виконавця відповідної комунальної послуги  та виконавців робіт з обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання та постачання гарячої води про своє рішення щодо відокремлення (відключення) від ЦО та ГВП шляхом подання письмової заяви в довільній формі, у якій зазначається наявність підстави для такого рішення та додається копія зазначеного вище витягу з протоколу.

Роботи з відокремлення  (відключення) від мереж ЦО і ГВП здійснює організація із відповідною ліцензією.

Після завершення робіт із відокремлення (відключення) квартири чи нежитлового приміщення від ЦО та ГВП складається відповідний акт (4 шт.) про відокремлення (відключення) квартири / нежитлового приміщення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води по одному примірнику для власника, представника виконавця комунальної послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, виконавця робіт з обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання і гарячої води, а також для іншого суб’єкта господарювання у разі залучення його власником для виконання робіт з відокремлення (відключення).

Такий акт підписується присутніми під час відокремлення (відключення) власником квартири чи нежитлового приміщення і представником виконавця комунальної послуги з постачання теплової енергії та гарячої води, представником виконавця робіт з обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання і постачання гарячої води, а також іншим суб’єктом господарювання у разі залучення його власником для виконання робіт з відокремлення (відключення).

Після підписання акту виконавець відповідної комунальної послуги повідомляє власника про перегляд умов або розірвання договору про надання послуг.

Перейти до панелі інструментів