29.03.2024
Новини

День Гідності і Свободи у Тернополі: квіти, свічки, нагороди і пам’ять

До пам’ятника Героям Небесної Сотні, що на Площі Героїв Євромайдану у Тернополі, сьогодні, 21 листопада, прийшли батьки Героїв, що загинули на Майдані, представники влади, громадських організацій, волонтери, АТОвці, військові. Прийшли й пересічні тернополяни, яким не треба було промов біля мікрофона, вони просто поставили свою квітку чи лампадку до монумента.

Були традиційні промови перших осіб міста й області, нагородження військових, подяки батькам Героїв Небесної Сотні, відзначення людей, які долучилися до Революції Гідності у Тернополі. Були й пісні, щоправда, незрозуміло для чого.

Батько героя Небесної Сотні Устима Голоднюка пан Володимир зізнався, що його часто запитують, чи задоволений він змінами, які відбуваються в країні.

  • Страшніше смерті може бути тільки забуття або нівелювання загибелі, – каже Володимир Голоднюк. – Я думаю, тут не треба нікого агітувати, бо сюди прийшли саме патріоти. Є речі, за які дійсно можна віддати життя. Треба визначитися, чи Україна є нашою батьківщиною, чи просто територією, треба зрозуміти, чи ми маємо в собі гідність, бо нам дали всі інструменти, нам дали можливість творити історію. Це доведено було на Майдані.

До підніжжя монумента поклали квіти і свічки пам’яті.

 

Перейти до панелі інструментів