25.04.2024
Анонс Гуманітарна сфера Новини

Бучач першим із райцентрів Тернопільщини проведе фестиваль Jazz Bez

Польський гурт Organic Noises, який грає джаз із вірменськими і балканськими мотивами, та місцевий “Опус” виступлять 14 грудня в Бучачі на Jazz Bez. Це вперше районний центр Тернопільщини прийматиме учасників міжнародного джазового фестивалю. 

– Зазвичай фестиваль проходить у містах обласного значення, – пояснює організатор Jazz Bez Buchach Віктор Гребеньовський. – Серед малих міст (до 20 000 жителів) це вдруге. Першим стало містечко Мостиська, де мешкає трохи більше 9 тисяч людей. В Бучачі живе 12 тисяч, однак ми все одно перші в Тернопільській області, хто прийматиме фестиваль на районному рівні.

Два гурти, які виступатимуть в містечку, не зможуть побачити на сценах Тернополя, Львова  та Івано-Франківська, тож організатори запрошують приїхати і Бучач побачити, і послухати ці колективи.

Читайте також: Бучач: місто, що живе в тіні ратуші (фоторепортаж)

– 14 грудня чекаємо на виступ польського колективу Organic Noises. Їхня музика – це творче поєднання вірменської, балканської та східноєвропейської традиційних тем із сучасним джазовим, fusion та прогресивним жанрами. Унікальний звук заснований на поєднанні традиційних етнічних вірменських інструментів (дудук, зурна, пку, ней), акустичних інструментів (скрипка, гобой, шві, гітара) та сучасних ритмічних та гармонічних ансамблів (електроскрипка, синтезатори, бас-Moog, барабани, електрогітара), – пояснює організатор. – Цей колектив має концерти тільки в Чернігові, Рівному, Бучачі та Луцьку.

Організатори спеціально почнуть концерт швидше, аби жителі інших міст встигли роз’ їхатись домівками.

– Ми почнемо о 16 годині, щоб глядачі могли встигнути різним транспортом дістатися додому. Тому будемо раді вітати не тільки бучачан, а й жителів сусідніх Чорткова, Заліщиків, обласних та інших міст на фестивалі джазової та імпровізаційної музики Jazz Bez Buchach, – додає пан Віктор.

Також виступить інструментальний ансамбль “Опус”. Це місцевий колектив, добре знаний у музичних колах з виконанням музики у різних стилях.

Детальніше із програмою фестивалю в Бучачі можна ознайомитись у фейсбук-події.

Довідково: згідно з розкладом на bus.com.ua, найпізніше автобуси з Бучача на Тернопіль відправляються о 18.40, 19.10 та 19.55.

Як із автовокзалу потрапити до місця проведення фестивалю, дивіться на карті.

Перейти до панелі інструментів