19.04.2024
Здоров’я Новини

Дива бувають! На серцевий імплант для Ангеліни з Микулинців добра людина перерахувала 55 тисяч гривень

Збір коштів на придбання серцевого імпланту для 7-річної Ангеліни Маковської з Микулинців Теребовлянського району розпочав благодійний фонд “Серця майбутнього” 4 листопада. За лічені дні вдалося зібрати всю суму! 

Здоров’ям дівчинки перейнялися багато людей, які перераховували кошти – хто скільки може . А один із благодійників пожертвував 55 тисяч гривень, чим одразу закрив питання зі збору грошей на придбання імпланта, ціна якого майже 80000 грн. 

Земляки Ангеліни щиро радіють, що дівчинка одужає і дякують добрим людям, які не залишилися байдужими. Після цього не вірити в диво – гріх! – пишуть у соцмережі “Фейсбук”. 

“Тримаємо кулачки, щоб все пройшло успішно і безмежно дякуємо всім, хто робив свої внески на проект Ангеліни. Дякуючи Богу, добрим людям і добродію з великим і добрим серцем, який закрив рахунок одним платежем, кошти на імплант зібрані, – написала у Теребовлянській групі у соцмережі Ірина Козак-Іванчук.

Про те, що в Микулинцях справді є дівчинка, яка потребує операції на серці, інтернет-виданню “Терміново” підтвердили у місцевій селищній раді.

Радісну звістку повідомляє і благодійний фонд “Серця Майбутнього” на своїй сторінці у “Фейсбуці”:

Сердечко Маковської Ангеліни буде врятовано. За лічені дні зібрано кошти на сайті Українська Біржа Благодійності! 79 929 грн. на придбання серцевого імпланту вже на нашому рахунку і незабаром дитина приїде в інститут Амосова, де буде проведена операція з усунення вродженої вади серця – відкритої артеріальної протоки”.

Як повідомляє благодійний фонд, у другокласниці Ангеліни – вроджена вада серця. 

Дівчинка постійно втомлювалася, часто хворіла, не була активною, не могла гратися з однолітками, тому батьки повезли її на обстеження. Медики виявили ваду серця (відкрита артеріальна протока). Ця вада дуже тихо живе в серці і погано діє на весь організм, послаблюючи імунітет та постійно викликаючи хвороби та великий тиск. Дитині терміново потрібна операція. Її проведуть безкоштовно в інституті Амосова, але треба було придбати сам серцевий імплант, на який у батьків просто не було  коштів. Тато і сестричка Ангеліни мають інвалідність. Тому родина не мала можливості зібрати гроші. На щастя у цьому допомогли небайдужі люди!

 

 

 

Перейти до панелі інструментів