28.03.2024
Новини Оперативно

На водія, який пошкодив обмежувач на Гаївському мості, поліція склала протокол

Наїзд на перешкоду, а саме на металевий обмежувач руху, допустив водій автомобіля Renault Master 11 листопада, близько 22:30 на Гаївському мості. Як повідомляє прес-служба управління патрульної поліції в Тернопільській області, водій не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою та не виконав вимогу дорожнього знаку 3. 18 “Рух транспортних засобів висота яких перевищує 2,5 м, заборонено”, внаслідок чого допустив аварію.

На 23-річного водія патрульні склали протокол за ст. 124 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху, що призвели до ДТП) та за ч. 1 ст. 139 КУпАП (Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд). Усі матеріали будуть направлені в суд.

Загалом, від початку встановлення металевого обмежувача руху на Гаївському мості, трапилося 9 дорожньо-транспортних пригод з матеріальними збитками, повідомляють в управлінні патрульної поліції. Як раніше дослідили журналісти “Терміново”, пошкодження обмежувача коштує водієві 20-30 тисяч, вартість самого шлагбаума – близько ста тисяч гривень. Востаннє його пошкоджували 2 листопада.

У патрульній поліції також нагадують, що згідно з п. 2. 3. (б) ПДР України, водій зобов’язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування. Чому це важливо? Уважність та адекватне реагування на зміну дорожньої обстановки є основою забезпечення безпеки дорожнього руху, оскільки своєчасне виявлення небезпеки для руху дозволяє водієві прийняти правильне рішення для об’їзду або зниження швидкості до повної зупинки транспортного засобу.

Перейти до панелі інструментів