29.03.2024
Новини Соціальні проблеми

Елеватор у Кременці, який дошкуляє людям, ще й не платить податків

У Кременецькій міській раді відреагували на розслідування інформагенства “Терміново” та сюжет каналу “1+1” і оприлюднили дані про те, скільки платить у міський бюджет ТДВ “Кременчанка”.

Нагадаємо, підприємство на вулиці Березина у Кременці дошкуляє людям з 2013 року. Восени фури  возять кукурудзу та інші сільськогосподарські культури, лушпиння від яких змішується з пилом і літає вулицею. Це не тільки приносить побутовий дискомфорт, а й викликає кашель, а подекуди алергію. Інша проблема – рух великовагового транспорту, який створює небезпеку для дітей, руйнує дороги, через вібрацію утворюються тріщини у будинках.

Наша знімальна група побувала у Кременці і поспілкувалася зі сторонами конфлікту.

 

Питання – куди йдуть податки скандального підприємства, залишилося відкритим.

Детальну відповідь на нього дає фінансове управління Кременецької міської ради. Як повідомляє керівник управління Надія Тімахова, бюджет міста у 2018 році від «Кременчанки” отримав лише 4448 грн,  201 730 грн надійшли до Білокриницької сільської ради, ще 5 394 625 грн отримав державний бюджет. Разом це менше 6 млн грн.

Уже у 2019 році до державного бюджету «Кременчанка» сплатила 3 049 858 грн, у бюджет міста – 4438 грн та 283 442 грн до Білокриницької сільської ради.

Нагадаємо, директор підприємства В’ячеслав Гроза у коментарі нам заявляв, що сплачує в бюджет міста 12-13 млн. грн. щорічно.

Ми продовжуємо стежити за конфліктом між жителями вулиці Березина і ТДВ “Кременчанка”.

 

Перейти до панелі інструментів