16.04.2024
Місто Новини

На об’їзній, неподалік “Подолян”, встановили світлофор та фігурки школярів

На небезпечній ділянці дороги між с. Гаї -Гречинські та  ТРЦ “Подоляни” встановили світлофор та дві пластикові фігурки школярів. Необхідність в цьому, як розповідають ініціатори встановлення, виникла через збільшення потоку транспорту на цій ділянці.

фото із сайту Байковецької громади

 

Так про свою безпеку подбали жителі приміського села Гаї-Гречинські.

– Вся проблема виникла у зв’язку з ремонтом Гаївського мосту, його частковим перекриттям, – розповідає староста села Роман Каліщук. – Адже фактично звідти, з Хмельницького, весь потік автомобілів ринув сюди по об’їзній, попри “Подоляни”. І так як фактично всі наші діти ходять в садочок у Тернопіль, вчаться у школах Тернополя, всі переходять через дорогу тут, тож виникла необхідність у Байковецької громади, до якої входять Гаї Гречинські, у встановленні світлофора. Щоправда, світлофор поки ще не працює. А мешканці села самоорганізувались і вирішили ще додатково встановити тут манекени.

Закупили фігурки за кошти жителів села. Встановили їх у четвер, 7 листопада.

– Такі фігурки люди бачили біля пішохідних переходів у Києві, Вінниці, Трускавці, – додає староста.- І щоб покращити заходи безпеки, звернулись за дозволом у відповідні служби та встановили такі ж і тут. Водії зосереджуються, коли бачать ці фігурки, сповільнюють рух. Так що це має ефект.

Манекени, за його словами, міцні. Придбані у Запоріжжі. Вартість одного – 10 тис.

Перейти до панелі інструментів