25.04.2024
Місто Новини

У Тернополі поліція відкрила кримінальне провадження через виділення землі у зеленій зоні

Майже дванадцять сотих землі по вулиці Микулинецькій  з легкої руки чиновників міської влади безоплатно були передані приватній особі. Поліцейські запідозрили у такій «щедрості» кримінальні складові.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Тернопільській області. За його інформацією, першими на сполох забили небайдужі тернополяни, адже дана  ділянка згідно Генерального плану та Плану зонування території міста Тернополя відноситься до рекреаційних зон озеленених  територій загального користування і призначена для відпочинку жителів міста. З проханням перевірити законність виділення землі громадяни звернулися до поліцейських.

Зі слів заступника начальника ГУНП в Тернопільській області Володимира Галевича, ретельно вивчивши матеріали, відомості за даним фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано частиною 2 статті 364 ККУ – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

У ході досудового розслідування поліцейські домоглися арешту на вказану земельну ділянку, аби на ній не проводилися будь-які роботи. Наразі слідчі очікують висновків  Державної служби України з питань геодезії картографії та кадастру щодо законності її виділення.

Перейти до панелі інструментів