18.04.2024
Новини Суди

Підозрюваного у вбивстві тату-майстрині уже судять

Підготовче засідання у справі підозрюваного у вбивстві тату-майстрині Тетяни Підвашецької перенесли на 19 листопада. Про це клопотав представник потерпілих – матері та бабусі дівчини, оскільки останні не змогли прибути на судове засідання.

Нагадаємо, 27-річну Тетяну Підвашецьку знайшли вбитою у квартирі на вулиці Курбаса. Підозрюваний у її вбивстві 25-річний Андрій Горбатюк – епатажний тернополянин, який кардинальними змінами зовнішності відомий з телешоу. Як повідомляють у поліції, злочин трапився в ніч з 15 на 16 квітня. Саме тоді тернополянин прийшов до давньої знайомої, аби завершити раніше набите тату. Вони зустрілися в помешканні майстрині. Між ними виник конфлікт на побутовому ґрунті, який переріс у вбивство 27-річної подруги.

У жовтні кримінальне провадження уже скерували до суду.

Підготовче засідання було призначене на середу, 6 листопада. Однак за клопотанням представника потерпілих, яке підтримали й інші учасники справи, його відклали.

– Зважаючи на те, що довіритель на даний час проживає за межами країни, відповідно не було можливості її належно повідомити про час і місце судового засідання, – каже представник потерпілих, адвокат Володимир Рубінський. – Поряд з цим Кримінально-процесуальний кодекс України, ст. 314 визначає, що явка, в тому числі і потерпілих, яких є двоє, є в цьому провадженні обов’язковою. Тому з метою не порушення їхніх прав, які делеговані саме на ці стадії, судом прийнято рішення за згодою інших учасників процесу про відкладення на інші числа.

Цікавились журналісти й тим, що нового у справі про вбивство встановили правоохоронці, однак наразі представник потерпілих про це говорити відмовляється.

– Після проведення підготовчого засідання відбудеться стадія судового розгляду, – каже пан Рубінський. – Вона розпочинається із зачитування обвинувального акту і в ньому якраз викладені  ті обставини, які вдалось встановити органам досудового розслідування. Тоді можна буде більш детально висловити, в тому числі і нашу позицію, як представника потерпілої.

Перейти до панелі інструментів